1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Zafer koşusu tamamlandı

Antalya'nın Tekirova Belediyesi tarafından Büyük Taarruz'un 87'inci yıl dönümü nedeniyle 345 kilometrelik zafer koşusu tamamlandı.

Sporcular tarafından 21 saat süren zorlu maratonun ardından Afyonkarahisar'dan getirilen bayrak 2 bin 365 metrede Tahtalı dağı zirvesine çekildi.
Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Belediyesi'nin Büyük Taarruz'un 87'nci yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar'dan Antalya'ya düzenlediği 345 kilometrelik 'Zafer Koşusu' tamamlandı.


Aralarında Balkan ve Avrupa Şampiyonu sporcuların da bulunduğu 13 atlet tarafından getirilen toprak ve bayrak, "Zaferin Zirvesinden Akdeniz'in Zirvesine" sloganıyla Tekirova Beldesi'ne getirildi. Tekirovalıların ellerinde bayraklar ve sevgi gösterileriyle karşıladığı koşucular, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı söyledi. Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras ve sporcular bayrağı çekmek üzere 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıktı.


Tahtalı zirvesinde düzenlenen Cumhuriyet Kokteyli'ne Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can, Kemer Emniyet Müdürü Hasan Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Başkan Üras, "Şanlı Türk bayrağını Afyonkarahisar'dan Tekirova'ya gururla getirdik ve zirveye diktik. Bu organizasyon artık geleneksel hale geldi. İkincisini de alnımızın akıyla yaptık. Büyük Zafer'e yakışan bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkesi başta sporcularımız olmak üzere kutluyorum" dedi.
Bu sırada 15 aylık torunu Derin ve kızı Alev Eltut ile Tahtalı Dağı'na gezmek için çıkan Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş da törenlere davet edildi. Tören alanına gelen ve alkışlarla karşılanan Savaş, küs olduğu kızıyla barıştıktan sonra kucağına aldığı torunuyla ilk kez objektiflere poz verdi.
Törenin sonunda koşuculara plaketleri ve madalyaları verilirken koşucular tarafından ise Afyonkarahisar'dan getirdikleri bayrağı Başkan Üras ve Kaymakam Köse'ye verdi. Kocatepe'den gelen dev bayrak törenle göndere çekildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 17:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?