22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Zanlılar sağlık kontrolünden geçti

Antalya'da silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Kanyon' isimli operasyonda Ahlak Büro Amirliği'nde görevli 2 polis memuru ve cezaevinde görevli 1 infaz memuru da gözaltına alındı. Kangal köpekli çetenin lider kadrosu olan 14 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 'Kanyon' ismini verdiği operasyon ile Antalya, Ankara, Isparta, Denizli ve Niğde'de eş zamanlı baskınlar düzenleyerek 14 kişiyi gözaltına aldı.
Zanlıların esnaf ve iş adamlarına yönelik, "nitelikli yağma, çek ve senet tahsilatı, adam kaçırma ve alıkoyma" suçlarının da aralarında yer aldığı 25 eyleme karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı belirlendi.

Zanlılar arasında Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'nde görevli ve ismi açıklanmayan 2 polis memuru ile Antalya E Tipi Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi'nde görevli infaz koruma memuru C.Ç. de bulunuyor.
Polis memurları ve infaz koruma memurunun, "silahlı suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgütle ilişki kurmak" suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi.

ORGANİZE İŞLER BUNLAR

Zanlılar ile birlikte birer adet uzun namlulu tam otomatik 9 mm çaplı silah, Smith&Wesson ve 14'lü Browning marka 9 mm çaplı tabanca, çift kırma av tüfeği, kurusıkıdan çevirme bilye atar tabanca, kurusıkı tabanca, 4 adet pompalı tüfek, çok sayıda bıçak ve 2 adet golf sopası ele geçirildi.

Golf sopaları, yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Organize İşler' filminde Cem Yılmaz'ın Erdoğan ve çetesine golf sopalarıyla yaptığı işkenceyi hatırlattı. Filmde Cem Yılmaz, çiftliğine baskına gelen Yılmaz Erdoğan ve arkadaşlarını silah zoruyla etkisiz hale getirip yere oturtmuş ve üzerlerine golf topu yağdırmıştı.

KANGAL VE DOBERMAN KÖPEKLERİ İLE KORKUTMUŞLAR

Çete lideri R.G.'nin Güzeloba Mahallesi'nde yüksek duvarları nedeniyle içerisi görünmeyen villada bulunan 3 kangal ve doberman köpeğinin de çetenin faaliyetleri kapsamında kullandığı belirlendi. Kangal ve doberman köpeklerinin arama yapmak için villaya gelen polis memurlarına da saldırdığı öne sürüldü.

Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan polis memurları ve infaz koruma memurlarının da ayrı bir polis minibüsü ile sağlık kontrolünden geçirilmesi dikkat çekti.

Polis ekipleri gözaltı sayısının artabileceğini belirtirken, zanlıların ifadeleri tamamlandıktan sonra pazartesi günü adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 12:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?