22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Zayıflama kampında gelen ölüm

ZAYIFLAMA KAMPINDA GELEN ÖLÜM

Zayıflamak için geldiği Antalya'da, sağlık merkezinde hayatını kaybeden 'Deri Kralı' olarak bilinen Turgut Koşar'ın oğlu Kamil Can Koşar'ın ağabeyi Kerim Koşar, karakola giderek sağlık merkezinden şikayetçi oldu.

Deri Kralı olarak bilinen Turgut Koşar'ın oğlu Kamil Can Koşar'ın zayıflamak için geldiği Antalya'da hayatının kaybetmesinin ardından Koşar ailesinin avukatı Aşkın Çetin, ölümde şüpheleri olduğu ve nasıl bir tedavi uygulandığı yönünde kuşkularının olduğunu söyledi. Sağlık merkezinin ruhsatının olmadığını duyduklarını anlatan Çetin, şöyle konuştu: "Bir sağlık merkezinde şüpheli bir ölüm meydana geliyor. Orada aldığı tedavi sonrasında ani bir ölüm geçiriyor. Otopsi neticesinde ölümün esas nedeni ortaya

çıkacak. Sağlık merkezinin çalışma koşullarıyla alakalı şüphemiz var. Hastanın genç olması, önceden belirgin bir probleminin olmaması, ani beklenmedik bir ölümün meydana gelmesi nedeniyle ortada bir şüphe var. Savcılık araştırıyor. Kamil Can Koşar, 140 kilogram olarak sağlık merkezine girmişti. Zayıflamak amacıyla orada bulunuyordu. Nasıl bir tedavi uyguladıklarını bilmiyoruz. Orada bir ilaç verildi mi? Yoksa aşırı bir diyet mi yapıldı? Bilmiyoruz. Önemli olan kiloyu sağlıklı bir şekilde vermek. İhmal varsa adli süreci başlatacağız."

ZAYIFLAMA İLAÇLARI KULLANMIYORDUK

Sağlık merkezi sahibinin eşi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aynur Doğan, "Bir acil ünitesinde olması gereken tüm teknik araçlarımız var. Kamil Koşar, 143 kilo ile bize geldi. Zayıflamak istiyordu" dedi. Gelen bütün misafirleri sağlık kontrolünden geçirdiklerini anlatan Doğan, şunları söyledi: "Tansiyonu ve şekeri yüksekti. Şeker ilacına başlattık. Şekerini düşürdük. 21 Ekim'de yürüyüş esnasında midesinde yanma şikayeti oldu. Yürüyüşü kesip arabayla aldırıp efor testi yaptırdık. Efor testinde de bir şey çıkmadı.

Ailesinde de kalp krizi olan birisiydi. Bir yıl öncesinde de kalpten şikayeti olduğunu bize iletti. Eforunu görünce biraz daha rahat davrandım. Bin 800 kalorilik 6 öğün yemek veriyoruz. 800 kalorilik yemekler vermiyoruz. Kişinin kilosuna özel diyet veriyoruz. 6 öğün yiyordu onun fazla geldiğini söylüyordu. Asla ve asla zayıflama ilaçları kullanmıyorduk. Sağlıklı yeme alışkanlığı ile kilo verdiriyoruz. Sporu kişiye özel hazırlıyoruz. Havuz içi egzersizleri yaptırıyoruz."

BURADA ACİL MÜDAHALE İÇİN HER ŞEY VAR

Sağlık merkezinin lobisinde yerde kaldığını belirten Aynur Doğan, "Lobide düşmüştü. Solunumu durmuştu. Hemen solunum yolunu açtım" dedi. Daha sonra sedye ile acil müdahale ünitesine aldıklarını anlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Acil ünitesinde yaşam belirtileri için gerekli her türlü ilaç ve teknik donanım mümkündü. 112'ye de haber verdik. 112 geldiğinde bile müdahaleye devam ettik ama kurtaramadık. Sağlık merkezinde ambulans bulunacak diye bir şey yok. Dört kilometre ileride Aşur Aksu Hastanesi

var. Orada 112 merkezi var. Zaten burada acil müdahale için her şey var. İş yeri açma ruhsatımız var. Diğer ruhsatlar için de müracaatları yaptık. Hastanın şişmanlık, sigara, tansiyon ve anne tarafında kalp krizi geçirenler var."

Sağlık merkezinin sahibi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kazım Doğan, kendilerinin ilaçsız tedavi uygulayan bir kurum olduğunu belirtti. Sadece belli bir kesime değil Türkiye'nin dört bir yanından felç atağı geçirmiş elini kolunu kaldıramayan insanları ilaçsız tedavi ettiklerini belirten

Doğan, şunları söyledi: "Kilo problemi olan insanları da kişiye özel egzersiz ve diyet programları ile zayıflatıyoruz. Kesinlikle bu misafirlere ilaç vermiyoruz. Zayıflama ilacı kesinlikle vermiyoruz. Yaşadığımız olaya üzgünüz. Genç arkadaşımızın ölmesine çok üzüldüm. Burada çok güzel şeyler yapıyoruz."

Kamil Can Koşar'ın ağabeyi Kerim Koşar da cenaze işlemleri için Adli Tıp morguna geldi. Kerim Koşar'ın karakola giderek sağlık merkezi hakkında şikayetçi olduğu belirtildi. Sağlık merkezinin sahibi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kazım Doğan ve eşi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aynur Doğan da morga gelerek Koşar'ın yakınlarına taziyede bulunmak istedi. Morgda bulunan Koşar'ın bazı yakınları, olası bir tartışmanın çıkmaması için sağlık merkezi sahibi ve eşini uzaklaştırdı.

ZAYIFLAMA KAMPINDA GELEN ÖLÜM
ZAYIFLAMA KAMPINDA GELEN ÖLÜM
ZAYIFLAMA KAMPINDA GELEN ÖLÜM
ZAYIFLAMA KAMPINDA GELEN ÖLÜM
ZAYIFLAMA KAMPINDA GELEN ÖLÜM
ZAYIFLAMA KAMPINDA GELEN ÖLÜM
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2010 Pazar 15:20:00
Güncelleme :24 Ekim 2010 Pazar 16:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?