22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Zehir çetesi polise takıldı

BAYRAM ŞEKERİ OPERASYONU

Antalya'da, polisin üç ilde eşzamanlı düzenlediği ve 'Bayram şekeri' adını verdiği operasyonda, eroin katkılı 4 bin 40 adet ecstasy hap ele geçirildi. Olayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri bir süredir bir zehir çetesini takibe aldı. Kentte altyapı çalışması yapan ve sokak satıcılarını ayarlayan çete üyelerinin İstanbul'dan tek kullanımda bile bağımlılık yapan eroinli ecstasy hap getirmek üzere harekete geçtiği belirlendi. Fiziki ve teknik takibe gecen polis, çete üyesi Nazım K.'nın (25), 4 bin 40 eroinli ecstasy hapla İstanbul'dan Antalya'ya yola çıktığını belirledi.

Ekiplerin, Antalya girişinde geldiği otobüsü durdurarak arama yaptı. Ancak rutin trafik kontrolü gibi arama yapan polis, uyuşturucu madde getiren Nazım K.'yı gözaltına almadı.

Antalya terminalinde otobüsten indikten sonra diğer çete üyelerini telefonla arayan Nazım K., diğer çete üyelerinden teslimat için adres aldı. Bu konuşmanın ardından sivil polisler Nazım K.'yı gözaltına aldı. 4 bin 40 eroinli ecstasy hapa el konulurken, operasyon için de harekete geçildi. 'Bayram şekeri' adı verilen operasyon kapsamında Yeşildere, Meltem, Santral, Yüksekalan ve Teomanpaşa mahalleleri ile İstanbul ve Mersin'de 15 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenleyen polis

12 kişiyi yakaladı. Osman V. (50), Cahit Ş. (49), Cem Y. (30), Özcan D. (45), Enver T. (32), Yaşar K. (31), Oğuz K. (23), İhsan T. (33), Muhittin A. (27), Abuzer A. (34) ve Murat Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda, bin 100 gram esrar, 5 gram eroin, 1 hassas terazi ve 1 sahte kimlik ele geçirildi. Gözaltına alınanların yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

BAYRAM ŞEKERİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 15:12:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 18:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?