21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Zehra öğretmen toprağa verildi

Van'da yaşanan 7.2'lik depremde hayatını kaybeden öğretmen Zehra Kaya Şelale, Antalya'nın Manavgat ilçesinde toprağa verildi

Van depreminde eşiyle birlikte otomobillerinin üzerine çöken binanın enkazının atında kalarak yaşamını yitiren sınıf öğretmeni 22 yaşındaki Zehra Kaya Şelale'nin cenazesi Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

İlk görev yeri Van'ın Erciş İlçesi olan Zehra Kaya Şelale, 3 ay önce üniversiteden arkadaşı olan ve aynı okulda görev yapan sınıf öğretmeni Mehmet Şelale ile evlendi. Celal Bayar Üniversitesi Manisa Demirci Eğitim Fakültesi'nde tanıştığı eşiyle aynı okulda görev yapmak için 3 ay önce resmi nikâh kıydıran Zehra öğretmen için 12 Kasım'da Manavgat’ta ve bir kaç gün sonra da eşinin memleketi Ordu’da düğün yapılacaktı.

Düğün hazırlıkları yapan Şelale çiftinin hayalleri, 23 Ekim'de Türkiye'yi yasa boğan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yarım kaldı. Deprem sırasında Zehra ve Mehmet Şelale çiftinin içinde bulunduğu otomobilleri, çöken bina enkazının altında kaldı. Zehra Şelale olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan eşi ise Van Devlet Hastanesi’de tedaviye alındı. Düğün hazırlıkları yapan Zehra Şelale’nin ailesi, kızlarının cenazesini dün akşam Erciş'ten alarak Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne getirdi.

ANNESİ FERYAT ETTİ

Zehra öğretmenin ailesine Manavgat Müftü Vekili ve Serik Müftüsü Mustafa Altun, milli eğitim camiası, yakınları ve arkadaşları taziye ziyaretinde bulundu. Bugün saat 11.00'de evinden alınarak Bayır Mezarlığı'na götürülen Zehra öğretmen için cenaze töreni düzenlendi. Törene, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Karcı, şube müdürleri, daire amirleri, eğitim camiası başta olmak üzere kalabalık bir topluluk katıldı. Cenaze namazında Zehra Kaya Şelale'nin babası ve akrabaları ayakta güçlükle dururken, annesi Gülsüm Kaya, "Ben seni Erciş dağlarına bıraktım kuzum. Gelinlik giyecekken kefen giydin" diye feryat etti.

Genç öğretmenin cenaze namazını Müftü Mustafa Altun kıldırdı. Müftü Altun cenazede yaptığı duada, "Zehra öğretmen önce vatanın diğer çocukları sonra da kendi çocuklarını eğitmek gibi ulvi bir görev üstlendi. Ancak takdiri ilahiye karşı duadan başka yapacak bir şey gelmiyor" diyerek helallik aldı.

Cenaze namazının ardından Zehra öğretmenin cenazesi, Manavgat Bayır Mezarlığı'nda toprağa verildi.

...
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2011 Çarşamba 13:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?