21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Zeki Demirkubuz'dan sinema söyleşisi

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin davetlisi olarak Antalya'ya gelen ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, sinema söyleşilerine katıldı.

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen 'Sinema Söyleşileri' programının konuğu olan Zeki Demirkubuz, sinemaseverler ile bir araya geldi. Üniversite öğrencilerine tecrübelerini ve yönetmenlik hikayesini anlatan Demirkubuz, herkesin iyi bir yönetmen olabileceğini söyledi.

Sinemanın taklit edilerek öğrenilen bir sanat olduğunu anlatan Demirkubuz, "Sinema gündelik hayata endeksli sanat dallarından bir tanesi. Sürekli sinema izleyenlerde olabilir, yanımızdaki asistanlarda yönetmen olabilir" dedi.

Bir öğrenci ise 'herkesin yönetmen ve oyuncu olabileceğini söylediniz. Bu işin eğitimini alan bir insan olarak bu sözleri duymaktan üzüldüm' dedi Bu sözler üzerine Demirkubuz da şöyle konuştu: "Alaylı oyuncu eğitimli oyuncudan daha değerlidir ya da tam tersidir diye bir ön yargım yok. Bunda birkaç faktör önemli. Mesela faktörlerden bir tanesi yüzdür. Eğitim almadan çok iyi sahneler çıkaran oyuncular olduğu gibi bu işi eğitim alarak yapanlarda var. Ancak eğitim almayı bir üst seviye ayrıcalık haline getirmemek lazım. Oyunculuk, mühendislik, doktorluk gibi değildir."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?