16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Zeynep Işık Milli Takım yolunda

TOROS YAĞMUR LİSESİ ÖĞRENCİSİ ZEYNEP IŞIK MİLLİ TAKIM YOLUNDA

Uluslar arası bilim olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek milli takımın adaylarından biri olan Zeynep Işık, çalışmalarına hız verdi.

Özel Toros Yağmur Lisesi öğrencisi Zeynep Işık, Aralık 2009’da yapılan TÜBİTAK 17. Bilim Olimpiyatları sınavını kazandı; aynı zamanda TÜBİTAK’ın her yıl organize ettiği matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında başarılı ve seçkin bir grubun davet edildiği kış okuluna katıldı. Türkiye’yi uluslar arası bilim olimpiyatlarında temsil edecek milli takım, kış okuluna katılan başarılı grup arasından seçiliyor.

Düzenli ve azimli bir şekilde çalıştığını belirten Zeynep Işık, “Mayıs ve Aralık ayında yapılan sınavlarda başarılı oldum, yazın ve yarıyılı tatilinde TÜBİTAK’ın çalışma programlarına davet edildim, bu aşamada da başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.

Özel Toros Yağmur Lisesi’nin olimpiyat koordinatörü Satı Aslıhan, “Zeynep’in gayretli çalışmasının sonuç vereceğine ve milli takıma gireceğine inanıyorum. Zeynep’in şu ana kadar olan aşamalardaki başarısı tesadüf olarak değil azimli çalışmasının ürünüdür. Bundan sonrasında yine başaracak düşüncesiyle bizler ona olan desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 15:08:05
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 15:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?