1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Zimmetçi çifte 20 yıl hapis

Antalya'da, çalıştığı özel bir bankadan 4 milyon 180 bin TL zimmetine para geçiren müşteri ilişkiler yöneticisi ile turizmci eşi hakkında iddianame hazırlandı.

Olay, Antalya'da geçen Kasım ayında meydana geldi. Müşteri ilişkiler yöneticisi olarak çalıştığı özel bankadan zimmetine 4 milyon 180 bin TL para geçiren Feyzan E. (35) ile turizmci eşi Serhat E. hakkında iddianame hazırlandı.

Soruşturmayı sürdüren cumhuriyet savcısı, çiftin 'gayri resmi yoldan zimmetine para geçirip bu paraları başka bir şirket üzerinden aklaması' suçlamasıyla haklarında 20 yıl hapis istedi.

İddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştü. Lüks hayat yaşamak için iki yılda 4 milyon 180 bin TL vurgun yaptığı müfettiş raporlarıyla ortaya çıkartılan Feyzan E.'nin zimmetine geçirdiği paralarla eşine Serik ilçesine bağlı Kadriye beldesi plajlarında restoran açtığı tespit edilmişti.

Ayrıca Feyzan E., yaptığı vurgunun ortaya çıkmasıyla 'regl' oldum yalanıyla bankadan ayrılıp eşiyle birlikte izini kaybettirmişti. Mali polisin peşine düştüğü çift, olaydan 10 gün sonra polise teslim olmuştu.

35 yaşındaki Feyzan E., lüks hayat yaşamak için iki yıl boyunca müşteri yöneticisi olarak çalıştığı özel bankada müşteri hesaplarında oynama yaparak zimmetine para geçirdi. Aldığı paraları yerine koyamayan genç kadın, son vurgunu ABD'de yaşayan 'VİP' müşterinin hesabından 1 milyon 357 bin doları zimmetine geçirdikten sonra 'regl oldum' deyip bankadan izin alıp kayıplara karıştı.

10 gün sonra İzmir'de eşiyle polise teslim oldu. Olayı soruşturan savcılık, Feyzan E. ve Ağustos 2008'de evlendiği kocası Serhat E.'ye ait şirket ve Kadriye'deki plaj işletmesi ile tüm mal varlıklarına el koydu. Çiftin şirket ve mal varlıklarının iki milyon YTL değerinde olduğu belirlenmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 14:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?