21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Zincirleme kaza: 4 yaralı

ANTALYA'da Rus turistleri taşıyan otobüs, kırmızı ışıkta geçen kamyonla çarpıştı. Kazada kamyon ve otobüs arasına sıkışan otomobil hurdaya döndü. Turistler otobüsün camlarını kırarak dışarı çıkarken, 4 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 14.30 sıralarında Atatürk Bulvarı Uncalı Emniyet Müdürlüğü Kavşağı'nda meydana geldi. Liman Kavşağı'ndan gelen Rıza Demirtaş yönetimindeki 07 BCM 46 plakalı damperli kamyon Uncalı Emniyet Müdürlüğü Kavşağı'nda kırmızı ışık ihlali yaparak Uncalı Emniyet Müdürlüğü yönüne dönmek istedi.

Bu sırada kendisine yeşil ışık yanan ve İl Sağlık Müdürlüğü istimaketinden gelen Rus turistleri taşıyan Ali Özer yönetimindeki otobüs kavşak sistemi içerisinde kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Kaza sırasında Özcan Tekmen'in kullandığı 40 LB 233 plakalı otomobil de kamyon ve otobüs arasında sıkıştı. Kaza sonrası otomobil hurdaya dönerken, otobüs sürücüsü Özer, sürücü koltuğunda sıkıştı. Sürücü Ali Özer, çevredekilerin yardımıyla dışarı çıkartıldı.

Otobüste bulunan turistlerin bir kısmı açılan kapılardan, bir kısmı da camları kırarak dışarı çıktı. Kazada birçok turistin dudağı patlarken 3'ü turist, 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Vücudunda küçük sıyrıklar bulunan turistlere çevrede bulunan esnaf ve 112 Acil Yardım ekipleri ilk müdehaleyi yaptı. Polis, kazayla olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 15:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?