18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Eşyalarını merdivenle aldılar

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Belediyesi, iskan ve ruhsatı olmayan 3 oteli mühürledi.

Gürün Valt Otel'de yaşanan mühürleme olayının ardından otel çalışanları ve yerli turistler otelde mahsur kalırken, mühürleme sırasında dışarıda olan Hollandalı turist otele geldiğinde içeri giremedi.

Gürün Valt Otel'de yaşanan mühürleme olayının ardından işyeri ortağı olan Talip Şahin, turistlerin mağdur olduklarını söyledi. Şahin, "Mühürleme sırasında içerde otel çalışanları ve bazı yerli turistler mahsur kaldı. Bir Hollandalı turist de dışarıda olduğu için içeri giremiyor. Eşyaları içerde kaldı" dedi.

Otel mahsur kalan ve eşyalarını almak için içeri girmek isteyen Hollandalı turist için 110 itfaiyeyi arayan Talip Şahin, "Amacım itfaiye aracının merdiveni ile otele girebiliriz ve içerde olanlarda dışarı çıkabilir. Şimdi mührü açsak suç işlemiş oluruz" diye konuştu.
Otel çalışanları ise masa üzerine koydukları merdiven ile otele girdi. Eşyalarını almak isteyen Hollandalı turist ise tehlikeli olur düşüncesiyle merdivene çıkmadı. Otel önüne gelen itfaiye ekipleri yangın olmadığını anlaşınca, otel işletmecisi ile münakaşa yaşandı. Olay yerine gelen belediye yetkilisi, Talip Şahin hakkında tutanak tutulması talimatını verdi. Bunun üzerine zabıta görevlileri yalan ihbardan tutanak tuttu.


JANDARMA MÜHRÜ AÇTIRDI
Yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, otel çalışanları ve turistlerin mağdur olduğunu görünce, zabıtaya mührü açması talimatını verdi. Mühür kısa süre sonra açıldı. İçerde mahsur kalan otel çalışanları dışarı çıkarken, Hollandalı turist de otele girerek eşyalarını aldı.

Mahmutlar Belediye Başkanı Alaaddin Çakır, mühürlenen 3 otelin iskanı ve açma ruhsatının olmadığını ifade etti. Başkan Çakır, "Söz konusu otele biz 8 ay önce tutanak tuttuk ve mühürleme kararı aldık. Ancak turizm sezonu olduğu ve içerde turist bulunduğu için bugüne tarih attık. Mühürlemenin bugün olacağını otel sahipleri aylar öncesinden biliyorlardı. Aradan 8 ay geçmiş ve hala iskan için girişimde bulunmadılar. Kendileri doğru söylemiyorlar. Belediye başkanı olarak iskansız bir otelde meydana gelebilecek bir olayla direk olarak biz sorumlu oluruz. Bu kişiler bir kaç kez uyarıda bulunmamıza rağmen bu uyarıları dikkate bile almadılar. Amacımız beldede düzeni sağlamak. Eğer bu otel işletmecileri kanunu zorunluluklarını yerine getirirlerse tekrar ticari hayatlarına devam edebilirler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 10:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak özyıldırım IP: 85.104.50.xxx Tarih : 11.02.2008 18:41:30

sana helal olsun.sen palulların kralısın.birdaha mühür vururlarsa kendini yak .helal sana babaaaa.