23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'İçki ruhsatı' tartışması

Antalya Bölgesi'nde içki satılacak yerlerin belirlenmesi konusuna Alanya esnafından tepki geldi. Çok sayıda eğlence yeri, bar ve restoran işletmecisi, kararın yanlış olduğunu öne sürdü.

Yeni Yerel Yönetimler Yasası ile belediye sınırları dışındaki bölgelerdeki işletmelere içki ruhsatı verme yetkisinin Jandarma'dan alınarak İl Genel Meclisi'ne verilmesi bazı endişelere yol açtı.

İçki ikram edilen yerlerin belirli merkezlerde toplanması konusuna Alanya esnafından sert tepki geldi. Alanya ve bölgesinde böyle bir uygulamanın turizme büyük darbe vuracağını öne süren mini bar sahibi Faruk Konukçu, "Bu kararın uygulanabileceğine inanmıyorum. Alanya'da toplamda binin üzerinde mekan var.

Bu kadar mekanı şehir dışında toplayacak bir arazi yapısı mevcut değil. Arazi olsa bile bu kadar işyeri hangi parayla oraya götürülecek. Bu yeni inşaat ve altyapı demek. Bu karar turizm bölgesinde mümkün değil ama Anadolu'da ve bazı büyük illerde uygulanabilir. Bence bu yasa ölü doğmuştur" dedi.

Alanya'nın en büyük diskolarından Janus Bar-Disko'da müdürlük yapan Murat Toktaş da, yerli ve yabancı turistlerin istedikleri yerde içki içip eğlenmeye geldiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Eğlence turizmi için Alanya'ya çoğunlukla genç turistler geliyor. Bu genç turistler bol bol içki içiyor. Şimdi bu gençlere içki içme gibi bir kısıtlama getiremezsiniz. Bu mantıksız bir yasadır. Ayrıca hala bu yasanın ne amaçla çıkarıldığını amacının ne olduğunu anlamış değilim. Turizm bölgeleri bence bu yasa kapsamı dışında tutulmalıdır."

Çarşı içinde esnaflık yapan Hasan Tunç ise, "AK Parti her konuda Avrupa ülkelerini örnek gösteriyor. Peki bu konuda neden Avrupa ülkeleri gibi davranmıyorlar. Bence Avrupa'nın hiçbir ülkesinde içki yasağı yoktur. AK Parti ne yapmak istiyor. Bu gerçekleşirse büyük hata olur" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 23:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?