18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Plajlar eski güzelliğini yitiriyor

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bulunan meşhur plajlar eski güzelliğini kaybediyor. Dünyaca ünlü Kleopetra ve Damlataş Plajları'nda altın sarısı kumların yerini yosunlu taşlar aldı. Yosun tutan taşlar yüzünden turistler denize girip çıkmakta zorluk çekiyor. Hergün onlarca turist, yosuna basarak ayağı kayıp yaralanıyor.

Bu olaya tepki gösteren bir çok turist, "Biz buraya tatil yapmaya geldik, sakatlanmaya gelmedik" dedi. Damlataş ve Kleopatra Plajları'nın yüzde 20'si şimdiden taşlaştı. Kumların çekilmesiyle ile birlikte taşlar ortaya çıktı. Yosun tutan taşlar ise denize giren ve çıkan turistlere zor anlar yaşatıyor. Her gün onlarca turist yosuna basarak sert kayanın üstüne düşüyor. Bazı turistler, bu kazaları ufak tefek sıyrıklara atlatırken, 62 yaşındaki Alman turist Dieter Weichlich kayganlaşan kayalara düşerek kaburgalarını kırdı.


Kumun çekilmesiyle birlikte plajda kayaların oluştuğunu ifade eden Alman Dieter Weichlich, "Alanya'nın en büyük özelliği plajları. Ancak yetkililer hala bu konuda bir araştırma ve çalışma yapmış değil. Plajlar göz göre göre yok oluyor ve pislikten dolayı olan kum da betonlaşıyor" dedi. İlk kez tatil için Alanya'ya geldiklerini söyleyen Hollandalı Bart Van Dam ve Dieter Weichlich, "Bize gösterdikleri kataloglarda plajlar tamamen kum gözüküyordu. Buraya geldiğimizde ise plajın taş olduğunu gördük. Denize girmek bir sorun, çıkmak ise daha büyük bir sorun. Tek başımıza denize giremiyoruz. Ancak el ele tutuşarak birbirimize destek olup öyle denize girebiliyoruz. Sanki plajda değil de, denge aleti üzerinde yürüyoruz. Biz buraya tatile geldik, sakatlanmaya gelmedik" diyerek tepkilerini dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 17:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?