23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tamince'ye otelcilerden tepki

Rixos Oteleri'nin sahibi Fettah Tamince'nin, "Her şey dahilci otellerin yüzde 90'ı, katkı maddesi koyup müşterilerine sahte içki içiriyor" açıklaması, Alanya'daki otel işletmecileri tarafından tepkiyle karşılandı. Otel işletmecileri, bu tarz açıklamaların "turizme darbe" vuracağını ve abartılı olduğunu öne sürdü.

Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince'nin içkide yüzde 700 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınması nedeniyle "Her şey dahil" otellerin yüzde 90'ının müşterisine sahte ve katkı payı olan içki içirdiğini iddia etmesi, Alanya'daki "Her şey dahil" otel işletmecilerini kızdırdı.

Alantur Otel'de 37 yıldır çalışın Genel Müdür Yardımcısı Hasan Zavlak, "Bu talihsiz açıklamayı ben de okudum. Kesinlikle böyle bir uygulama söz konusu değil. Bu tür açıklamalar turizme darbe vurur. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek turizmin geleceği açısından çok tehlikeli" dedi.

Almanlar tarafından yaptırılan ve aynı zamda çalıştırılan Paradiso Otel'in Genel Müdürü Cengiz Aksoyan, "Abartılı bir açıklama olmuş. Sahte içki kullanan olabilir ve bu rakam bu kadar çok değil. Kendini bilen hiçbir işletmeci bu riski göze almaz. Ayrıca bu tür beyanatların verilmesi ve bunların manşetlere taşınması turizme darbedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 17:01:05
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 20:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?