18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İsyanda yaralı yok

Alanya kapalı cezaevinde bugün akşam saatlerinde çıkan ve 3 saat süren isyanı, Alanya Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Mete Bilici ve Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan mahkumlarla konuşarak bitirdi.

Cezaevi'nde kalan yaşlı bir mahkum korku ve heyecandan fenalık geçirince ambulansa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İsyana neden olan 9 mahkum ise cezaevi aracına bindirilerek Ermenek Kapalı Cezaevi'ne nakledildi.

Edinilen bilgiye göre 3. koğuşta kalan ve hırsızlık uyuşturucu gibi suçlardan hükümlü 8 mahkum, 4. koğuşta kalan arkadaşlarını yanlarına istedi. Bu talepleri cezaevi yönetimi tarafından kabul edilmeyen mahkumlar isyan çıkardı.

Yaklaşık 3 saat süren isyan, Alanya Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Mete Bilici ve Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın mahkumlarla konuşması sonucu bastırıldı. İkna olan mahkumlar isyana son verdi.

İsyanın çıkması ile birlikte Gazipaşa'da bulunan Jandarma Komanda Birliği'ne 40 asker cezaevi içinde konuşlandırıldı. İsyanın bitmesiyle birlikte 9 mahkum Ermenek Kapalı Cezaevi'ne nakledilmek üzere cezaevi aracına bindirildi.

İsyan sırasında korkan yaşlı bir mahkum fenalık geçirdi. Sedye ile cezaevinden çıkartılan yaşlı mahkum tedavi edilmek üzere Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşlı mahkumun hayati tehlikesini olmadığı açıklandı.

İsyanın bastırılmasını ardından cezaevi çıkışında kısa bir açıklama yapan Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Alanya Kapalı Cezaevi'nde çeşitli suçlardan 9 hükümlü bugün akşam saatlerinde bir arkadaşlarını kendi koğuşlarına alınmasını istemişler. Bu istekleri cezaevi yönetimi tarafından reddedilince isyan başlamış. Ancak şu anda sona erdi ve yaralı yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 00:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?