16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kapkaç çetesi çökertildi

Alanya'da son bir ay içinde 10 yabancı ile 7 Türk vatandaşına kapkaç ve gasp yaptığı ileri sürülen 7 kişilik çete çökertildi. Örgüt kapsamına alınan kapkaççıları yakalamak için altlarında sürat motoru olan iki kişilik özel ekip kuruldu. 

Alanya'da turizm sezonunun başlaması ile birlikte artan kapkaç ve gasp saçlarına yönelik Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği tarafından özel bir ekip kuruldu. Kapkaç çetesinin peşine düşen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, motosikletli kapkaççılara karşı altlarında sürat motoru olan iki sivil ekip oluşturdu.

ZENGİN ÇOCUĞU KILIĞINDA KAPKAÇ AVI 

Sürat motorlu polisler ve 6 kişilik özel ekip, kapkaç olayların yaşandığı iskele bölgesinde konuşlandırıldı. Motosikletli kapkaç zanlılarını yakalamak için hız motorlarından oluşan iki kişilik motorize ekip, 1 hafta boyunca iskele bölgesinden ayrılmadı. Ekipler zanlıların suça karıştığı saatlerde ve bölgelerde hız tutkunu zengin genç kılığında gezmeye başladı. Sivil kıyafetli motosikletli polisler, kapkaççı A.E. (29) ve İ.Ö.'yü (26) ayrı zamanlarda yakaladı.

MSN'DEN BEDAVA ÇALINTI CEP REKLAMI 

Yakalanan zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda, kapkaç örgütünün çaldığı malzemeleri piyasaya süren A.C.(37), O.D.(20), A.S.(26) ve M.B.(31) isimli zanlılar yakalandı. Bu kişilerin işyerlerine yapılan aramalarda, bilgisayar kayıtları incelendi. Piyasaya çalıntı mal satışı yaptığı iddia edilen zanlılardan birinin MSN adresinde kişisel ileti bölümüne, "Çalıntı cep telefonu alınır satılır ve şifre kırılır" yazdığı ortaya çıktı. Zanlıların işyeri ve üzerinden toplam 45 cep telefonu, 2 fotoğraf makinesi, 2 bilgisayar kasası, 1 diz üstü bilgisayar, 1 motosiklet, 2 çanta ele geçti. Zanlıların kapkaç yaptıkları turistlerin çantalarını gömdükleri çöplüğe gidilerek, çantalar toprak altından çıkartıldı. Mağdurlarla polis bağlantı kurup tespit çalışması yaptı. 

Kapkaç çetesi lideri K.A.'nın bir hafta önce hakkında kesinleşmiş 7 yıl hapis cezası nedeniyle yakalandığı ve cezaevinde olduğu öğrenildi. Alanya polisi, çete lideri K.A.'nın yönettiği ve beraberindeki altı kişiden oluşan zanlılar hakkında TCK'nın 220 maddesine göre "haksız menfaat sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak, örgüt yönetmek, örgüt üyesi olmak, örgüt adına kapkaç ve gasp yapmak hırsızlık yapmak " suçlarını bir araya getirip 17 dosyadan Alanya Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 22:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?