6
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Alanyalı hayırseverler

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerin desteğiyle kırsal kesim bölgelerine yapılan eğitim desteği kapsamında 2 ilköğretim okuluna ait ek derslikler açıldı.

Alanyalı hayırseverler Alanya’nın kırsal kesimindeki köylerin okullarını yeniden yapılandırıyor. Bu kapsamda Alanya’nın Soğukpınar Köyü ve Güzelbağ Beldesi’nde iki ilköğretim okulunun ek dersliklerinin açılışı yapıldı. Alanya Kaymakamlığı’nın gerçekleştirdiği organizasyonda, okulların masraflarını sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar karşıladı. Okulların ek dersliklerinin açılışına CHP Antalya milletvekilleri Osman Özcan, Atilla Emek, Nail Kamacı, Feridun Baloğlu ve köy halkı da katıldı.

Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, açılan okulların öncelikle fiziki şartlarındaki olumsuzlukları giderdiklerini belirterek, en önemli görevin eğitimdeki çıkmazlara son vermek olduğunu söyledi. Alanya’da 60’a yakın okul yaptıran hayırseverlerin en az bir o kadar daha okul yapabileceklerini vurgulayan Sarıkaya, Soğukpınar Köyü’nde 4 dersliğin, Güzelbağ Beldesi’nde ise 120 kapasiteli ek dersliğin yapıldığını ifade etti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar