23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Ceza olarak yol yapacak

Antalya'nın Demre İlçesi'nde, bazı ağaçları kestiği, bazılarına da zarar verdiği belirlenen vatandaşa, Demre Belediye Meclisi tarafından ilginç bir ceza verildi.

Demre'nin Alakent Mahallesi'nde bulunan mezarlıktaki 8 ağacı "seralara gölge oluyor" gerekçesiyle kestiği ve 4 ağaca da zarar verdiği bildirilen Süleyman Karaca'ya, Demre Belediye Meclisi tarafından mezarlığa yol açma cezası verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Demre Belediye Başakanı Süleyman Topçu, "Süleyman Karaca'yı, ağaçları kesme gerekçesini açıklaması için meclis toplantımıza çağırdık. Seralarına gölge olduğunu bu yüzden sağlıklı ürün elde edemediğini belirtti.

Bu vatandaşımıza para cezası kesmemiz gerekiyordu. Ancak söz konusu mezarlığın yolu yoktu. Cenazelerimizi defnederken mezarlığa araç girmemesi yüzünden zor anlar yaşıyorduk. Yıllardır sorun haline gelen yol problemini çözmek için Süleyman Karaca'ya kendi arazisinden yol vermesini önerdik. O da kabul etti. Mezarlığın yolunu vereceğini teminat eden vatandaşımız para cezasından kurtuldu" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 17:34:35
Güncelleme :20 Haziran 2006 Salı 13:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?