18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM

Katır ölümleri mercek altında

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Belören Köyü'nde meydana gelen katır ölümlerinin, Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından mercek altına alındığı bildirildi.

İlçeye bağlı Belören Köyü'nde geçen hafta aniden 3 katırın ölmesi ve birden çok katırın da hastalanması köylüleri tedirgin etti. Tarım İlçe Müdürlüğü, acilen katır ölümlerini mercek altına alarak, Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri ilçeye çağırdı. Antalya'dan gelen ekipler, ölen ve hasta katırlardan numuneler alarak laboratuarda incelemek için Antalya'ya döndü. Yaptıkları laboratuar çalışmalardan bir sonuç alamayan Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin, numuneleri Ankara'ya gönderdiği kaydedildi.

Demre Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Şahin, Belören Köyü'ndeki katıların ani ölümlerini duydukları anda hemen harekete geçtiklerini, müdürlüklerine bağlı veteriner hekimin vakayı inceldiğini hatırlattı. Şahin, "Yeterli teknik malzememiz bulunmaması nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü ekiplerini çağırdık. Ölen ve canlı hayvanlardan numuneler aldık. Antalya'daki laboratuarlardan yeterli sonuç elde edilemeyince numuneler, incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Ankara'dan gelecek olan tahlil sonuçlarına göre hareket edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 18:47:57
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 15:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?