23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Orman şehitleri için park

Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi Ortakonuş Köyü Kızılbelen mevkiinde geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınında söndürme çalışmaları sırasında şehit olan orman muhafaza memurları ve işçileri adına ilçe girişine yapılan park ve anıt törenle açıldı.
Törende konuşan Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağoğlu, 2004 yılında daire başkanı iken bu olayı duyduğunda büyük üzüntü yaşadığını ve çok etkilendiğini söyledi. Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Gedikağoğlu, "8 aydır maalesef yangın sahasına gidemiyorum. Çünkü orada şehit olanlar bizim canımız ciğerimizdi. Ben o alana gidemiyorum, gitmek istemiyorum, dayanamıyorum. 30 senelik meslek hayatımda bu olaylar beni çok etkiliyor" dedi.

Gündoğmuş İlçesi girişine yapılan ve üzerinde Şehitler Orman İşletme Şefi Abdullah Aydın, Muhafaza Memurları Mesut Arandı, Mehmet Ali Güzelce, Yangın İşleri Ekip Şefi Feridun Kaya, orman işçileri Mevlüt Kaplan, Hasan Dağhan ve 1968 yılında aynı yerde yangın sürdürme çalışmaları sırasında şehit olan Zeki Eren'in ismi bulunan anıt ve park, Antalya Milletvekili Osman Akman, Gündoğmuş Kaymakamı Mehmet Ünal, Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlığil ve Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağoğlu tarafından açıldı.
Park ve anıt açılışından sonra bugüne kadar şehit düşen, aralarında bölge müdürleri, şefleri, memurlar ve işçilerden oluşan 84 şehit ormancı adına Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü'nde mevlit okutuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 23:05:59
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 23:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?