19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bilardo heyecanı başladı

24-30 Nisan 2006 tarihinde ve Almanya’ da yapılacak olan Avrupa kulüpler 3 band şampiyonası Kalifikasyon müsabakalarına ülkemizi temsil edecek kulüpleri belirlemek amacı ile gerçekleştirilen “ Kulüpler Türkiye ligi Müsabakaları “ Antalya’da başladı. 01-06 şubat 2006 tarihleri arasında Kemer Spor salonunda başlayan müsabakalara 15 takım 150 sporcu ile katılıyor.

Müsabakalar hakkında bilgiler aldığımız Antalya Bilardo İl Temsilcisi ve Antalya Bilardospor Kulübü Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, "Tek devreli lig usulü ile oynanacak yarışmalara duyurulan süreler içersinde başvuruda bulunan 15 kulübümüz katılmaktır. 6 gün sürecek müsabakalar sonucu 1. olan kulübümüz ülkemizi Avrupa şampiyonasında temsil edecek ve daha önce yapılmayan bir eksiklik giderilmiş olacaktır. Federasyonumuzun girişimlerinin olumlu sonuç vermesi halinde 2. olan kulübümüzde Avrupa Şampiyonasına gönderilecektir. Ülkemizde bilardo sporunun gelişmesi acısından büyük önem verdiğimiz kulüpleşme ve takım olgusu, yepyeni bir motivasyon.Tanıtım ve spor desteği ile birlikte sporcularımızın müsabaka tecrübelerini artmasına yardımcı olacaktır.Bu organizasyonda bizlere büyük destek veren, Antalya Gençlik ve Spor İl müdürlüğümüze Kemer İlçe Müdürlüğümüze özellikle bizleri Kemer’de misafir eden sponsor desteği veren Kemer Belediyesi ile Türkiz Otel'e ve her zaman en büyük desteğimiz olan Platin bilardo fabrikasına teşekkür ediyorum" dedi.

Bilardo sporu hakkında bilgiler de veren Mustafa Yahyaoğlu, "İnsan beyninin, bedensel beceri ile en iyi uyumunu sağlayan bilardo başarılı sporcunun önce rakibi tarafından alkışlandığı tam bir centilmenlik sporudur. Üniversitelerin Fizik laboratuarı olarak kabul ettikleri ve seçmeleri ders haline getirdikleri bu sporda, pozitif bilimler kadar yüksek konsantrasyon da önemlidir. Sporcularımız çok yakın geçmişimizde ve uluslar arası yarışmalarda elde edilecek tüm başarıları kazanmışlardır. Ferdi dünya, ferdi Avrupa ve milli takımlar dünya şampiyonlukları defalarca ülkemiz sporcuları tarafından kazınılmışlardır. Beklide tüm bu altın madalyalar ve istiklal Marşımızın yabancılara adeta ezberletilmesi kadar önemli bir başka husus ise Türkiye’nin dünya sıralamasında ilk 25 içersinde 8 sporcuya sahip olmasıdır. Dünyayı kasıp kavuran bu sporcularımız Türkiye Şampiyonasında ise rahat değildir bu sporcuları yenen ve yerlerine geçmeye aday bir elit sporcu ordusuna sahibiz. 2006 yılının ilk dünya kupası etabında gelen gümüş madalya ise, sporcularımız başarı grafiğinin bu yıl çok daha yükseleceğinin müjdecisidir. Türkiye Bilardo Federasyonu Yönetimi olarak ve çok daha fazla çalışarak bizlerde bu başarı dolu ortamın gelişmesine katkıda bulunmanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Antalya Bilardospor, Sivaspor, Malatya Gençlik, Kırşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Belediyesi, Ankara Dolunayspor, Ankara Eurosia, İstanbul Bahçelievler, Koceli Bekirdere, İstanbul Gençlik, Bursa Nilüfer Belediye, Gaziantep Gençlik, Sinop Gençlik, Trabzonspor, Kütahya Dumlupınar.

Bilardo Kulüpler Türkiye ligi Müsabakalarına sponsor desteği veren Kemer Belediyesi de müsabakalarının en iyi şekilde geçmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker , müsabakalar öncesi yaptığı açıklamasında, "Spor organizasyonları geliştikçe , turizmimiz de gelişiyor. Türkiye’de çok sayıda yer var bu tip organizasyonları yapacak ama, Antalya’nın alt yapısı bu konuda en uygun. Dünya Ralli Şampiyonası ile başladığımız organizasyonlar, ardından Off-shre ile devam etti. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Off-Shore ‘nin Kals 1 ile de devam edecek. Bildiğiniz gibi Bocce sporuna da Kemer’de ev sahipliği yapıyoruz. Bu yıl Dünya Bocce şampiyonasına da talibiz. Bu bir kulüpler şampiyonası ama dünya bilorda şampiyonasının da bir alt yapısını oluşturacak. Bilardo Kulüpler Türkiye ligi Müsabakalarının Kemer’e hayırlı olmasını diliyorum, tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, çok iyi bilmediği ancak merakla takip ettiğini söylediği Bilardoda bir de deneme vuruşu yaptı. Kemer Belediyesi şampiyonaya katılan sporculara gala yemeği verecek ve Kemer bölgesinde yer alan tarihi bölgeleri de gelen sporculara gezdirecek.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 11:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?