28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kardeş şehir Kalambaka

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker yeni kardeş şehir ön protokolü imzalamak amacı ile gittiği Yunanistan’dan döndü. Yunanistan dönüşü açıklamalarda bulunan Şeker, Kalambaka kenti ile kardeş şehir ön protokolünün imzalandığını ve kısa sürede her iki kentin belediye meclislerinde görüşülerek kabul edilmesi halinde, kardeşlik protokolünün resmiyete geçeceğini ifade etti.

Meclis üyeleri de eşlik etti..

Başkan Şeker’in Yunanistan’da bulunan Selanik’e bağlı Kalambaka kenti Başkanı Antonias Pinairas’ın davetlisi olarak gittiği gezide kendisine Meclis Üyeleri Hakan Tuncer, Binnaz Kum, Şükran Kuyumcu da katıldı. Geziye Turizmci Emin Gül’de katıldı. Kemer’in ilk kardeş şehri olan Almanya’nın Schwabach kenti Belediye Başkanı Hartvig Reimann ile Kemer-Schwabacah Kardeş Şehir Komite Başkanı Ayşe Bıyık’ın da bulunduğu heyet bölgede gezilerde bulunurken aynı zamanda Kemer ile Kalambaka kenti arasında kardeşlik ön protokolü imzaladı.

Okulları gezdiler…

Yaklaşık 3 gün süren ziyaretlerde Kalambaka Belediyesi, bölgede yer alan okullar, Manastırlar ve bölgenin en önemli, coğrafi yapısı olan meteorlar gezildi.Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve meclis üyeleri ziyaretlerinin ilk gününde okulları gezdiler. Bölgede bulunan okulları gezen ve yanlarında getirdikleri hediyeleri okullardaki çocuklara sunan Başkan Hasan Şeker, burada yaptığı açıklamasında, “ İleride Kemer’de yer alan öğrencilerimiz ile Kalambaka’da yer alan öğrencilerin karşılıklı gidip gelmeleri ile birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bu da kültür dayanışması açısından son derece önemli. ”dedi.

Kalambaka ile Kardeşlik Ön protokolü imzalandı.

Kalambaka Belediyesini de ziyaret eden Şeker ve meclis üyeleri burada çok sıcak karşılandılar. Kalambaka Belediye Başkanı Antonias Pinairas ile Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker arasında Kardeşlik ön protokolü imzalandı. İmza törenine Kemer’in ve Kalambaka’nın kardeş şehri olan Schwabach’ın Belediye Başkanı Hartvig Reiman’da katıldı. Şeker, “Yunanistan bizim ile aynı kültürleri paylaşan bir ülke. Biz birimize çok benziyoruz. Yaşayışımız, yediklerimiz , evlerimiz açıkçası her şeyimiz birbirine çok benziyor. Politik açıdan sık sık basında da yer alan haberlerin tam tersine iki ülke ve iki kent arasında çok sıcak ilişkiler olduğunu görüyoruz. Orada olmaktan da çok mutlu oldum.Kardeş Şehir ilişkilerimizin resmiyete dökülmesi ile bu ilişkiler iki halk arasında da sıcak bir şekilde devam edecek. “ dedi. Şeker, “ Çok sıcak karşılandık. İlgileri için Heyetim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Her iki mecliste de görüşülerek karar alınması durumunda kardeş şehir ilişkilerimizi resmiyete dökeceğiz. “ dedi.

Kemer’den getirdikleri hediyeleri Başkan Piniaras’a sunan Şeker’e yine burada bölgeye ait eserlerden oluşan hediyeler verildi. Ardından Kalmabaka’nın bağlı bulunduğu ilçe Trikala Kaymakamı’nı da ziyaret den Şeker , Yunanlı dostları en kısa sürede Kemer’de görmek istediklerini belirterek kendilerini Kemer’e davet etti.

Ziyaretlere Yunan Basını da ilgi gösterirken, birçok noktada Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ile röportajlar yapıldı.

Ulu Önder Atatürk’ün doğduğu eve ziyaret…

Ziyaretin son günü Ulu önder Atatürk’ün doğduğu evi de ziyaret eden Başkan Şeker ve meclis üyeleri burada duygulu anlar yaşadılar. Başkan Şeker burada heyecanını gizleyemezken, evi ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “ Bir an gözlerim doldu. İnanılmaz heyecanlandım. Buraya ikinci kez geliyorum. Ama her geldiğimde ayrı bir heyecan duyuyorum. Ulu önderimiz Atatürk’ü her zaman özlüyoruz. “dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 15:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem öztürk IP: 88.224.227.xxx Tarih : 12.11.2006 14:09:29
sayın kemer belediye başkanına ve yetkililerine, kardeş şehir kalambakada yaşayan bir türk olarak haberi gördüğümde sevindim.ben kalambakada yaşamaktayım,iki yıdır yunan eşimle beraber kalambakada bir dondurma cafe,si işletiyoruz.eğer kalambakaya gelirseniz sizleri cafemizde ağırlamaktan mutluluk duyarım.ayrıca herhangi bir iletişim kurmada veya kardeş şehirlerin birbirine daha çok yakınlaşmasında bir yardımım olabilirse sevinirim.saygılarımla .adem öztürk