10
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Schwabach kardeşlik 8. yılında

Kemer’in kardeş şehri Schwabach ile kardeş şehir ilişkleri 8 yaşında. 8 yılıunda Schwbach’da Schwabacah Belediye Başkanı Hartvig Reiman ile bir araya gelen Kemer Belediye başkanı Hasan Şeker, şunları söyledi: 

“Daha dün gibi. 8. yılımızda yine bir aradayız. 8 yılın 7 yılında Belediye başkanı olarak bu işkilerin aratarak devam etmesi için var gücümüzle çalıştık. Bu ilişkilerin bu denli artarak devam etmesinde rol alan özellikle Kardeş şehjir komitesine teşekkürlerimi sunuyorum."

8. yıla özel olarak kardeş şehir komitesi tarafından hazırlanan gecede Kemer belediye başkanı Hasan Şeker ve Eşi Fethiye Şeker, Schwabach Belediye Başkanı Hartvig Reimannın yanı sıra Nürnbeg Başkonsolsu Mehmet Selim Kartal ve eşi, Scwabach – Kemer Kardeş Şehir Komite Başkanı Ayse Bıyık, Komite Başkan Yardımcısı Günter Röthenbacher , Turimci Emin Gül, Dr.İsmail Baloğlu ve eşi ve Schwabach meclis üyeleri ile çok sayıda üst düzey misafir katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Schwbacah-Kemer Kardeş Şehir Komite Başkanı Ayşe Bıyık, “Kardeş şehir ilişkilerimiz imrenilecek boyutta. Bu ilişkilerin bu boyutta olmasında 2 belediye başkanımızın da büyük çabaları var. İnşallah bu kardeş şehir ilşkilerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

Gecede her yer Türk ve Alman baurakları ile süslenirken, Kardeş Şehir Komitesi tarafından hazaırlanan hediyeler Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve Alman Beleidye Başkanı Hartvig Reimann’a sunuldu. Kemer-Schwabach Kardeşliğinin 8. yılı Alman basınında büyük yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 15:43:34
Güncelleme :25 Şubat 2006 Cumartesi 15:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?