18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUMLUCA - ANTALYA

Borcu olan çiftçiye kötü haber!

BORCU OLAN ÇİFTÇİ İLAÇ ALAMAYACAK

Kumluca’da Ziraat Mühendisleri Odası tarafından kurulacak internet sitesinde borçlu çiftçilerin listesi açıklanacak. Borcu olan çiftçi, zirai ilaç bayilerinden ilaç alamayacak.

Ziraat Mühendisleri Odası Kumluca Şubesi tarafından hazırlanan internet sitesinde

zirai ilaç bayileri ve çiftçilerin kayıtları yer alacak. Sitede, sisteme kayıtlı zirai ilaç bayileri, zirai ilaç bayilerinin kaydettiği çiftçiler, TC kimlik numaraları, adresleri, telefonları ve borçları gibi bilgiler yer alacak.

Ziraat Mühendisleri Odası Kumluca Şubesi Temsilcisi Ergun Duran, herhangi bir zirai ilaç bayine giden çiftçinin sağlıklı ticaret yapıp yapmadığının sitedeki arama bölümünden tespit edilebileceğini belirtti. Duran, sitede 2005 yılından bu yana borcunu ödemeyen ve 500 TL’nin üzerinde borcu bulunan çiftçilerin açıklanacağını kaydederek, “15 yıldan beri hiç para ödemeden tarım yapan çiftçiler var. Ne yaptıysak bunu önleyemedik. En sonunda bu siteyi kurmak zorunda kaldık. Artık bundan sonra bankalar kredi verirken nasıl müşterilerini inceleyip kredi veriyorlarsa, bizde de öyle olacak.Bunu yapmak zorundayız. Zirai ilaç bayilerinin mağduriyeti giderilmiş olacak” dedi.

BORCU OLAN ÇİFTÇİ İLAÇ ALAMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:00:00
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?