18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUMLUCA - ANTALYA

Domates güreşi ilgi gördü

Kumluca Belediyesi tarafından organize edilen 13. Tarım ve Seracılık Festivalinde canlandırılan Yörükler Göçü, renkli görüntülere sahne oldu. Kırkpınar başpehlivanları, yaklaşık iki ton çürük ve ezilmiş domateslerle dolu havuz içerisinde güreşti.

Türkiye'de örtü altı sebzeciliğinin (seracılık) önde gelen merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde belediye, ilçenin tanıtımı için geleneksel hale gelen Tarım ve Seracılık Festivali'nin 13.'ncüsünün bu yıl resmi açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma ile başlayan ve festivalin resmi açılışı sayılan Yörük Göçü başladı. Yörük kültürünü anlatan 'Yörük Göçü' geçişinde keçi, koyun ve develerle temsili göç gerçekleştirildi. Yörüklere ise mehteran ve okulların bandosu eşlik etti.

50 YIL SONRA NİKAH TAZELEDİLER

Kumluca Karatepe Stadı'na kadar yürüyüş ve gösteri devam ederken, stat etrafında da gösteriler sürdü. Stadın ortasında kurulan bir çadırda ise 50 yıl sonra nikah tazelendi.

Eski geleneklere uygun olarak 'Gelin İndirme' töreni yapıldı. Perihan (69) ve Ahmet Kutlu (72) isimli çift 50 yıl sonra yeniden damatlık ve gelinlik giydi. Gelin Perihan Kutlu'nun yıllar sonra giydiği gelinlik içinde büyük mutluluk yaşadığı gözlendi.

KUMLUCA'NIN BAYRAMI

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, festivalin artık Kumluca'nın bayramı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kumluca'da siyasi parti, halkımız, belediye ve resmi kurumlar festivalle birleşti. Emin adımlarla alt yapı ve üst yapıda modernleşiyoruz. Türkiye'de resmi kurum ve belediyeler arasında müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetimi adına TSE-ISO 10002 belgesi alan ilk belediye olduk. Daha da gelişeceğiz. Dünya oldukça Kumluca'da olacaktır."

Festivalin en renkli etkinliklerinden olan domates güreşi beğenildi. Stat ortasına hazırlanan havuzun içine dökülen yaklaşık 2 ton domatesin içinde başpehlivanlar Ali Gürbüz ve Osman Aynur gösteri güreşi yaptı. Ezilen ve çürüklerden oluşan domatesler pehlivanlara zor anlar yaşattı. Orta boy güreşlerde ise güreşçilerden bir tanesi hakemle güreşti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2012 Çarşamba 18:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?