19
Mayıs
2024
Pazar
KUMLUCA - ANTALYA

CHP'ye daha fazla sahip çıkın

DENİZ BAYKAL ANTALYA'DA

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Kumluca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yemeğe katılarak, "Benim genel başkanı olmadığım bir partiye her zamankinden daha çok sahip çıkmanızı istiyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Kumluca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geceye katıldı. Hemşehrilerinden büyük ilgi gören Baykal, davetlilerle selamlaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gecede konuşma yapan Baykal, hükümetin politikaları nedeniyle Türkiye'nin tarihsel çizgisi ve ulusal kimliğinin tartışılmaya başlandığını iddia etti. Siyasetin bu tabloya çözüm getirmesine ihtiyaç olduğunu anlatan Baykal, "CHP en büyük desteği hak eden bir partidir. Demokratik açılım tartışmaları sırasında CHP'nin de bu sürece destek olmasını istediler. İnsanları etnik kimliklerine göre ayırarak Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü tehlikeye atmanın yanlış olacağına inanıyorum" dedi.

Baykal, ''Birileri dedi ki, 'anaların gözyaşlarını dindireceğiz. Önümüzde aydınlık günler var. İş birliği yapın, gelin bunu sağlayalım, iş birliği yapın.' Bunun hiçbir temelinin olmadığını tek başına CHP söyledi." cümlelerini kullanarak şöyle konuştu: "Geldiğimiz noktada her gün şehitler veriyoruz. Nerede oldu o açılım. O açılım diyenler, 'anaların gözyaşını dindireceğiz' diyenler, 'güzel günler bizleri bekliyor' diyenler birbiri ardına gelen ölüm haberleri karşısında milletin karşısına çıkıp hesap verebiliyorlar mı? Yaptıklarını anlatabiliyorlar mı''

"HUKUK ÇÜRÜMÜŞ"

Ergenekon davasının siyasal bir dava olduğunu söyleyen Baykal, "Bu dava muhalefette yer alanları yıldırılmaya yönelik. 'Ağır ceza mahkemesi başkanı 'telefonlarım dinleniyor' diye isyan ediyor. Başsavcının, hakimin telefonları dinleniyor. Hukuk çürümüş değerli arkadaşlarım. Erzurum'da bir mahkeme var, Yargıtay'ın kararını, talimatını yerine getirmeyi reddediyor. İlk kez dosya Yargıtay'ın talebine rağmen gönderilmiyor, binbir bahaneyle. İlk kez Yargıtay dosya üzerinden değil, CD'deki kayıtlar

üzerinden dosya üreterek kararı incelemeye çalışıyor. Hukuk çığırından çıkmış, siyasallaşmış, inandırıcılığını kaybetmiş. Üzerimde kurumsal baskı var diye hakimler görevini reddediyorlar. 3 yıldır içeride olan insanlar var, daha neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar" dedi.

"Hukuk anlamını kaybetmiş, yargı içinden bölünmüş, ordu baskı altında, yargı baskı altında, muhalefet sessiz, medya susturulmuş, üniversite susturulmuş, ortada bir tek CHP var. O CHP'yi susturmayı kimse başaramayacak'' diyen Baykal, CHP'deki lider değişimine de değinerek, "Siyaset kişilere değil, ilkelere endekslidir. Partilerde kişiler değişebilir. Ama insanların değişmesi yoluyla politikaların değişmesi sağlanmak isteniyorsa işte buna karşı dikkatli olmak lazım" dedi.

"GENEL BAŞKANI OLMADIĞIM CHP'YE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKIN"

Kendisinin CHP'ye sahip çıktığını ifade eden Baykal, "Genel Başkan olsam da, olmasam da sahip çıkıyorum. Sizden de CHP'ye sahip çıkmanızı istiyorum. Hatta şunu da söyleyeyim, benim Genel Başkan olmadığım bir partiye her zamankinden daha fazla sahip çıkmanızı istiyorum. CHP'yi bugünlere getiren politikaları siz sahiplenirseniz, onları değiştirmeye yönelik tuzaklara, komplolara siz izin vermezseniz, işte o zaman görevimizi yapmış oluruz" dedi.

Baykal, "Şimdi 'bize bu politikaları bırakın, bunlarla uğraşmaya gerek yok, merak etmeyin biz sizi destekleriz, uçururuz, önünüzü açarız yeter ki şu politikalarda böyle ısrarcı olmayın' diyebilirler, eğer onları söylerlerse de o ahval ve şerait altında da birinci görevimiz CHP'nin temel kimliğine sonuna kadar sahip çıkmaktır. CHP, onun bunun himayesiyle, yönlendirmesiyle, yapay desteğiyle değil, alnının teriyle mücadele ederek milletin gerçek yararını zamanında teşhis edip o doğrultuda çalıştığı için

halkın güvenini kazanmaya başlamış bir partidir ve o güvenin sonucu olarak desteğini arttırmaya başlamış bir partidir. Onun bunun gazıyla, havasıyla CHP'yi bir yerden bir yere kimsenin taşıması mümkün değildir. Dışardan bize verilmek istenen bu yapay yönlendirme baları karşısında CHP tepeden tırnağa tam bir bütünlük içerisinde gerekeni yapacaktır.'' şeklinde konuştu.

DENİZ BAYKAL ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 23:42:00
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 09:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?