17
Mayıs
2024
Cuma
KUMLUCA - ANTALYA

Çocuğu için canını feda etti

Antalya’da Şerife Bozyaka isimli kadın doktorların tüm uyarılarına rağmen 8. çocuğunu doğurmak isteyince, kan kaybından hayatını kaybetti.

Antalya’nın Kumluca İlçesi Kuzyaka Köyü’nde 8. çocuğuna hamile kalan anne Şerife Bozyaka (34) doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Sancılarının artması üzerine Kumluca Devlet Hastanesi’ne götürülen Bozyaka aşırı kan kaybedince Antalya Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kumluca Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalesinin ardından yakınları tarafından Antalya Devlet Hastanesi’ne getirilen Bozyaka hemen ameliyata alındı. 7 çocuk annesi Bozkaya’nın (34) kanaması yapılan tüm müdahalelere rağmen durdurulamadı. 8. bebeğini sağ salim dünyaya getirilirken kendisi hayatını kaybetti. Kız kardeşinin hiç uğruna öldüğünü söyleyen Hanife Kuzlu, "Doktorlar ablamı defalarca uyardı. Bir daha hamile kalırsan kanaman durdurulamaz hayatını kaybedersin diye. Ancak ne ablam, ne de enişten uyarılara kulak asmadı. Sonunda cehaletini canı ile ödedi" dedi.

Eşini kaybeden acılı baba Abdil Bozkaya ise gözyaşlarına boğuldu. Bozkaya, "Bu bizim 8. çocuğumuz. Hastaneye geldiğimizden 10 dakika sonra çocuk dünyaya geldi. Eşim ise yoğun bakımdan çıkamadı. Kanamasının olduğunu söylediler ve ikinci ameliyata aldılar. Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtulamadı" diye konuştu.

Bozkaya, tek tesellisinin bebeğinin kurtulması olduğunu söyledi. Şerife Bozkaya’nın annesi Hatice Kuzlu ise kızının ölüm haberini duyunca fenalık geçirdi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 16:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?