19
Mayıs
2024
Pazar
KUMLUCA - ANTALYA

Kumluca'da 5. Tarım ve Seracılık Festivali

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen 5. Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yüzlerce hayvanın yer aldığı ve yaklaşık 50 yöre insanının figüran olarak katıldığı Yörük Göçü, büyük ilgi gördü. Festivale İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen de katıldı.


İçişleri Bakan Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen festivale katılmak üzere bugün öğle saatlerinde Kumluca'ya geldi. Bakan Aksu ve Ergezen'e, AK Parti Antalya Milletvekilleri Dr. Osman Akman, Fikret Badazlı, Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Burdur Valisi Can Direkçi, İçişleri Bakanlığı Başdanışmanı Veysel Dalmaz eşlik etti. Bakanlar ve beraberindeki heyet ilk olarak, İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner'i makamında ziyaret etti. Heyet daha sonra, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret ederek ilçenin sorunlarını dinledi.


Heyet, ziyaretin ardından ilçe merkezindeki Cumhuriyet Mahallesi'nce oluşturulan Yörük Göçü ve beraberindeki korteje katıldı. Yörük Göçü'nde, 150 koyun, 300 keçi, 13 deve, 2 katır, 4 eşek ile 12 köpek, ayrıca yöresel kıyafetleriyle yaklaşık 50 yöre insanı, figüran olarak yer aldı. İlçe merkezinden, Karatepe mevkiindeki tören alanına kadar süren yürüyüşte, Yörük Göçü canlandırıldı.


Festivalde, Yörük kültürünü yansıtan motifler ve tarım aletleri sergilendi. Bakan Aksu ile Ergezen'in yanı sıra binlerce kişinin ilgiyle izlediği Yörük Göçü'nde, Litvanya, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan, Tayvan gibi ülkelerden gelen 180 çocuk, gösteri yaptı.
Bir hafta sürecek festival, bugün, Kumluca ve beldelerini kapsayan içme suyu projesinin açılışıyla devam edecek. Bu arada domates güreşleri ve köyler arasında halat çekme yarışı da düzenlenecek.

ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 17:48:12
Güncelleme :24 Nisan 2004 Cumartesi 23:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?