18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUMLUCA - ANTALYA

Kumluca'da esnafa kefilsiz kredi kartı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, Halk Bankası Kumluca Şubesi ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Kumluca Şubesi arasında imzalanan anlaşma ile, yöre esnafına kefilsiz kredi kartı verme uygulaması başlatıldı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Kumluca Şube Başkanı Orhan Turgut ve Halk Bankası Kumluca Şube Müdürü Remzi Turgay'ın konuyla ilgili yaptıkları ortak basın toplantısında, yapılan anlaşma çerçevesinde üzerinde TESKOMB amblemi bulunan kredi kartlarının, bin 150 esnafa verilmesine bu hafta içinde başlanacağı belirtildi.
Açıklamada, 2.5 milyar liraya kadar limiti bulunan kredi kartlarının esnafa kefilsiz olarak verileceği ve faiz oranının da yüzde 4 olarak uygulanacağı vurgulandı.
Halk Bankası Kumluca Şube Müdürü Remzi Turgay, "Bankamızın Kumluca şubesi göreve başladığımız zaman D sınıfı bir şube idi. Geçen bir buçuk yıllık süre içerisinde Halk Bankası Kumluca Şubesi, esnafımızın büyük desteği ile B sınıfına yükselerek, Türkiye genelinde bulunan 528 şube içinde ilk 100 arasına girdi" dedi.
Kooperatiflerince verilen kredi miktarının 25 milyara yükseltildiğini belirten TESKOMB Kumluca Şube Başkanı Orhan Turgut, "Kooperatifimiz aracılığı ile, esnafımızın aldığı kredi miktarı 15 milyar lira idi. Bu miktar 25 milyar liraya çıkarıldı. Ayrıca kredi alındığı zaman kesinti yapılan, yani bloke edilen para miktarı yüzde 10'du. Bu miktar yüzde 5'e indirildi. Yüzde 25 olan yıllık faiz oranının da yüzde 15'lere düşürülmesi bekleniyor" diye konuştu.
RAMAZAN SARIKAYALI - ANTALYA (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 22:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?