19
Mayıs
2024
Pazar
KUMLUCA - ANTALYA

Kumluca'da pehlivanlar domates üzerinde güreşti

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in de izlediği 5. Tarım ve Seracılık Festivali, domates güreşleri ve köyler arası halat çekme yarışmasıyla devam etti.
Bakan Aksu ile Ergezen'in de izlediği festivalin Domates Güreşleri bölümünde renkli görüntüler ortaya çıktı. Festivalin simgesi haline gelen domates güreşlerinde, bakanların ve stadyumu dolduran binlerce kişinin meraklı bakışları arasında önce çocuklar daha sonra güreşçiler kıyasıya mücadele etti. Türkiye'nin başpehlivanlarından Cengiz Elbeye ve Kumlucalı güreşci Hasan Tuna, yaklaşık 1 ton domatesin üzerinde güreşti. Renkli görüntülerin oluştuğu güreşlerde, ünlü güreşçiler Elbeye ve Tuna bir ara hızlarını alamayarak orta hakem İsmet Kocabıyık'ı da güreşe dahil etti. Belirlenen süre içerisinde birbirlerine üstünlük sağlayamayan güreşçiler, Tuna ve Elbeye'nin domates güreşi berabere bitti.
Güreşlerin ardından bir konuşma yapan Bakan Ergezen, "Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Kumluca Devlet Hastanesi'nin yapılması için söz vermeye gerek yok. O hastaneyi bitirip, hizmete açmak bizim görevimiz. Hastane gibi, Kumluca'nın sorunu olan kanalizasyon sistemi ve arıtma sistemini yapmakta bizim boynumuzun borcudur. Bugün şenliklerin başlangıcının yanısıra içme suyunun açılışı da yapılacak. İçme suyunun bir an önce bitirilip, hizmete girmesi için nasıl çalışmışsak, Kumluca'nın diğer eksiklerini de tamamlamak için çalışacağız" dedi.
Kumluca İçme suyu açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise "Türkiye'nin yüzde 25 sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan Kumluca'nın deniz ve doğal güzellikleri, dünyanın hiçbir yerinde yoktur. İlaç kalıntısız sebze yetiştiriyorsunuz, sizleri kutluyorum" dedi.
Konuşmalardan sonra içme suyuna sembolik açılış yapıldı. Açılışta kurdeleyi Bakan Aksu ve Ergezen ile Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya kesti. Bakanların vanayı açmasıyla, stadyuma kurulan fıskiyelerden sular aktı.
Törende, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Bakan Aksu ve Bakan Ergezen, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve milletvekillerine birer plaket verdi. Başkan Çetinkaya ayrıca, Bakan Aksu ve Ergezen'e, bir kasa arılı domates hediye etti. Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen açılıştan sonra Kumluca'dan ayrılıp, Kemer'e hareket ederken, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, sanatçı Bülent Serttaş'ın verdiği konseri bir süre izledikten sonra ilçeden ayrılarak, Finike'ye geçti.
Konserin ardından Köyler Arası Halata Çekme Yarışması yapıldı. Çekişmeli geçen yarışma izleyicilerin tezahüratlarıyla daha da heyecanlı bir hal aldı. Kumluca'nın Sarıcasu, Hacıveliler ve Karacaören köyleri ile Sarıkavak ve Cumhuriyet mahalleleri takımlarının katıldığı yarışmayı Sarıcasu Köyü takımı kazandı.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 23:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?