23
Mayıs
2024
Perşembe
KUMLUCA - ANTALYA

'Obalar Kumluca'nın manevi sermayesidir'

Kumluca'da sahilde bulunan yazlık deniz obalarının sorunları, düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Obalar Kumluca'nın manevi sermayesidir" dedi.

Kumluca sahilinde bulunan deniz obalarının sorunları oba sakinleri ve belediye yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda masaya yatırıldı. Vatandaşlar tarafından yaz aylarında kullanılan, ahşap 600'e yakın deniz obasının bulunduğu sahilde, "Oba sakinlerinin uyması gereken kurallar" ile "Deniz obalarında daha güzel bir ortak yaşam nasıl sağlanır?" konuları tartışıldı. Toplantıda oba sakinlerinin Kumluca Belediyesi'nden istediği hizmetler, belediyenin obalar içinde sürdürdüğü alt yapı çalışmaları üzerinde de duruldu.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Bildiğiniz gibi 4 yıldan bu yana devam eden altyapı çalışmalarımız var. Arıtma tesisine giden altyapı hattı obaların içinden geçiyor. Bu çalışma zorlu ve maliyetli bir çalışma. Çalışma sırasında iş makinelerinin çıkarmış olduğu sesten rahatsız olduğunuzu biliyoruz. Çalışmaları ertelememizin imkanı yok. Bundan dolayı özür diliyoruz. Sürdürülen altyapı çalışmalarının oba sakinlerine verdiği zararı en asgariye indirme konusunda fikir almak ve oba sakinleri arasındaki olumsuzlukları tartışmak için sizleri buraya davet ettik. Obaların yerini bir firmaya otel yapımı için sattığımız sadece spekülasyondan ibarettir. Park, yeşil alan ve mesire yeri olarak hazineden bu alanı almak için çalışmalar sürdürdüğümüz doğru. Obaların bulunduğu alan kıyı kenar çizgisinin dışında kalıyor. Bu alan Kumluca için değeri ölçülemez manevi bir sermayedir. Gelecekte 50 bin nüfuslu bir Kumluca düşünün. Denize açılan tek yeşil alan obaların bulunduğu yer kalmış. Önümüzdeki yıllarda çevre belde ve ilçeler tamamen turizme açılmış ve beton yığını haline gelmiş olacak. İşte o zaman obaların bulunduğu alanın kıymeti anlaşılacak. Kumluca Belediyesi olarak amacımız bu alanı koruyabilmektir" diye konuştu.

Yapılan toplantıda oba sakinleri, belediyeden isteklerini şöyle dile getirdi: "Altyapı çalışmaları gece erken saatlerde yapılsın, başıboş köpekler belediye tarafından toplansın, obaların akıbeti konusunda belediye net bir açıklama yapsın, obaların içinden geçen yolun yeri değiştirilsin."

Oba sakinlerinin şikayetlerini dinleyen Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, şikayetleri tek tek inceleyip sorunları çözeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 12:33:28
Güncelleme :8 Aralık 2005 Perşembe 01:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?