19
Mayıs
2024
Pazar
KUMLUCA - ANTALYA

Öğrenciler içme suyu projesini inceledi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halit Muhammetoğlu ve beraberindeki Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri ilçeye bağlı Büyükalan Köyü Karaağaç kaynağından gelen içme suyunun projesini yerinde görmek amacıyla Kumluca'ya geldi.
 
36 öğrenci ve bir asistandan oluşan öğrenci grubu ilçeye gelişinde Kumluca Belediyesi Su İşleri müdürlüğünü ziyaret etti. Prof. Dr. Halit Muhammetoğlu ve beraberindeki öğrenciler Karaağaç kaynağından gelen içme suyu dağıtım şebekesinde incelemelerde bulundu. Suyun oranı, suyun kaynaktan su haznelerine girişi, depolanması ve şebekeye dağıtımını inceledi. 

İnceleme sonunda bir açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halit Muhammetoğlu; "Kumluca'ya 4 ayrı belediyeyi besleyen Karağaç kaynağından gelen içme suyunun projesini incelemek amacıyla geldik. 

Suyun temiz oluşu, su tazyiki ve birden çok belediyeyi beslemesi dikkat çekiyor. İller Bankası kaynaklı yapılan bu proje ülkemizde az rastlanan bir projedir. Özellikle enerji sarfiyatı olmadan suyun dağıtım alanına ulaşması projeyi daha da cazip kılıyor. Proje gerçekten mükemmel. Hayran kaldık. Bu güzel yörede yaşayan güzel insanlar da bu yakışır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 15:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?