19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kumluca Tarım Şenlikleri

Bu yıl huzur evi yapımı için düzenlenen güreşler, Karatepe Stadı'nda yapıldı. Güreşlere Recep Kara, Cengiz Elbeye, Kenan Şimşek, Şaban Yılmaz, Salih Dorum, Hasan Tuna, Ekrem Yavuz gibi ünlü isimlerin yanı sıra toplam 515 pehlivan katıldı. Güreşleri AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Güreş Ağası Coşkun Sönmez, Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Çevre ilçe ve belde belediye başkanları izledi. 

25 bin güreş severin izlediği güreşlerde ağalık yarışını, 40 bin YTL ile 3. kez Coşkun Sönmez kazandı. Kırkpınar'da 3 yıl üst üste baş pehlivan olana verilen altın kemer, Kumluca güreşlerinde de bunu tekrarlayınca baş pehlivanlık rekabetini artırdı. Cengiz Elbeye ve Cengiz Zengin arasındaki mücadele çok çetin geçti. Hasan Tuna ile Ekrem Yavuz müsabakasında Tuna'nın Yavuz'un sol kaşının üstüne sert darbe vurması sonucu Yavuz, uzun süre yerde kaldı. Bir yandan burnu kanayan, bir yandan da arkadaşları ve hakemler tarafından güreşmeye ikna edilen Ekrem Yavuz, müsabaka sırasında aniden yere yığıldı. Ekrem Yavuz, daha sonra ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yarı finalde Şaban Yılmaz ile Salih Dorum güreşlerinde ise Yılmaz'ın sert hareketinden dolayı Dorum'un omzu çıktı. Sağlık görevlileri tarafından müdahale edilen Dorum, hastaneye kaldırıldı.
Kıran kırana geçen güreşlerde Şaban Yılmaz ve Recep Kara, finale kalan başpehlivanlar oldu. Normal süre içinde birbirine üstünlük sağlayamayan pehlivanlar, puanlama güreşlerine geçti. Puanlamada da normal süre dolunca altın puan sistemine geçildi. Altın puanla rakibi Şaban Yılmaz'a üstünlük sağlayan Recep Kara, altın kemerin sahibi oldu. Güreşlerin toplu sonuçları şöyle oldu; 
Minik 1'de Yavuz Şen, Minik 2'de Ozan Kemence, Minik 3'te Kazım Şahin, Yıldız 1'de Hasan Ali Uslu, Yıldız 2'de Hasan Özen, Teşvikte Bayram Üstündağ, Tozkoparan'da Kazım Gönen, Deste Küçük Boy'da Ahmet Ercan, Deste Orta Boy Bilal Kıvrak, Deste Büyük Boy'da Orhan Okulu, Küçük Orta Küçük Boy'da Mustafa Okulu, Küçük Orta Büyük Boy'da Kadir Tuna, Büyük Gürbüz Büyük ortada Ali Gürbüz birinci oldu. 

Altın Kemer'in sahibi olan Recep Kara, kemer takma töreninde, "İki yıldan bu yana sakatlığım yüzünden sahalardan uzak kaldım. Bu sahada ilk defa güreş tuttum. İyi başladığıma inanıyorum. Artık sahalardayım. Çok mutluyum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 11:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?