6
Mayıs
2024
Pazertesi
KUMLUCA - ANTALYA

Ahmet Avcıoğlu

Ahmet Avcıoğlu İ.O.( 16 derslik )23.09.2003’te temeli atıldı.  Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde geçen Mayıs ayı içinde temeli atılan Ahmet Avcıoğlu İlköğretim Okulu'nun 2004-2005 eğitim-öğretim dönemine hazır olduğu bildirildi.

Antalya’nın Kumluca İlçesi’ni ziyaret eden Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, ilçede çeşitli temaslarda bulundu.

Vali Yüksel ve beraberindeki heyet, ilk önce Kumlucalı hayırsever işadamı Ahmet Avcıoğlu’nun Yeni Mahalle Bayındır Sokak’ta yaptıracağı okulun inşaat sahasına geldi. Elmalı Mehter takımı ile karşılanan Vali Yüksel ve beraberindeki heyet, mehter takımı ve folklor gösterilerini izledi.
8 bin 500 metrekare alanda 3 katlı ve 16 derslikli olarak inşa edilecek Ahmet Avcıoğlu İlköğretim Okulu’nun temel atma töreninde Kumluca Kaymakamı Ahmet Kurt, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Menderes Bulut birer konuşma yaptı.

Hayırsever işadamı Ahmet Avcıoğlu’nun yerine oğlu Selçuk Avcıoğlu bir konuşma yaptı. Selçuk Avcıoğlu, "Bu okulu gençlerimize armağan etmek için çırpınan babamızın yapması gerekirken, kendileri mazeretleri dolayısıyla bu görevi bana verdiler. Valimiz Alaaddin Yüksel ile protokol imzalarken, yaptığı konuşmalardan sonra eğitimin ne kadar önemli olduğunu, ülkenin geleceğini ne kadar çok etkilediğini bir kez daha gördüm" dedi.

Okul bağışlamanın kutsal bir görev olduğunu ifade eden Vali Yüksel, "Güzellikler bugün bu alanda toplandı. Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Antalya genelinde 300 bin öğrenci ve 14 bin öğretmen okullara geldi. 300 bin öğrenciye elbette çağdaş eğitim yapabilecek fizik yapıları temin edeceksiniz. Ancak bundan öte Antalya’yı yönetenler, her yıl önlüğünü giyen, çantasını eline alan ve de ilk defa okula gelen öğrencilere de sınıf ve derslik bulma mecburiyeti var. Bu sene önlüğünü giyip, çantasını eline alarak okula gelen yeni öğrenci sayısı yaklaşık 30 bin civarındadır. Antalya’da her yıl okulların önüne 30 bin yeni öğrenci geliyor. Dolayısıyla bu açıklarla beraber, öğrenci taleplerini de devlet olarak karşılanması gerekiyor. Bu aşamada Türkiye Cumhuriyeti devleti, ödeneklerini bütün Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da kullanıyor. Devletiyle işbirliği yapmaya karar veren güzel yürekli, hayırsever vatandaşlar ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Vali Alaaddin yüksel daha sonra okulu yaptıran işadamı Ahmet Avcıoğlu’na bir plaket verdi.
Vali Alaaddin Yüksel ve beraberindeki heyet daha sonra Hacıveliler Köyü’ne gitti. 1967 yılında yapılan 5 derslikli 260 öğrencili Hacıveliler İlköğretim Okulu’nun yetersizliği nedeniyle, Hacıveliler Köyü Muhtarlığı ve köylüler tarafından yeni yapılacak olan okulun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Vali Yüksel ve beraberindeki heyet daha sonra Muhtar Aziz Atıcıoğlu’nun okul içinde verdiği yemekte biraraya geldi. Yüksel yemekten sonra Demre’ye hareket edeceği sırada yanına yaklaşan özürlü Gülay Zahmakıran ve Nurhayat Parin ile yakından ilgilendi. Vali Yüksel, Gülay Zahmakıran’a tedavisi için, Nurhayat Parin’e de bir tekerlekli sandalye için söz verdi. 

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar