18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Ölen çocukların annesi ihmalden tutuklandı

Antalya'nın Manavgat İlçesinde, Perşembe günü 2 kardeşin boğulmasıyla ilgili sürdürülen soruşturma sonrası, çocukların annesi ve erkek arkadaşı ihmalden tutuklanarak ceza evine gönderildi.

K.S. (13) ve S.S. (12) isimli iki kardeş, anneleri ve annelerinin erkek arkadaşıyla birlikte serinlemek için gittikleri Bizimköy Tatil Sitesi sahilinde denizde boğularak hayatlarını yitirmişlerdi.

Olaydan sonra güvenlik güçlerini yanıltıcı ifade verdikleri belirtilen anne F.S. ve arkadaşı K.Ö.T. dün akşam üzeri çıkarıldıkları mahkemece, "Gözetim görevini ihmal etmek" suçundan tutuklandı. Anne F.S. Antalya Cezaevi, arkadaşı K.Ö.T. ise Manavgat Cezaevi'ne gönderildi.

K.S. ve S.S.'nin cenazeleri bugün öğle namazının ardından Akseki'de toprağa verildi.

Perşembe günü saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, K.S. ve S.S. isimli iki kardeş, anneleri F.S. ve annelerinin arkadaşı olduğu tahmin edilen K.Ö.T. ile birlikte Bizimköy Tatil Sitesi sahilinden denize girmiş, anne ve arkadaşı sahilde sohbet edip yürüyüş yaparken 2 kardeş boğularak ölmüştü.

Olay sonrasında çocuklarının cesetlerini Manavgat Devlet Hastanesi'ne getiren anne F.S. ve arkadaşı K.Ö.T., iki kardeşin serinlemek için girdikleri Hatipler Köyü mezarlığı yanındaki DSİ kanalında boğularak öldüğünü söylemişti. Çocukların yapılan otopsilerinde, ayaklarında deniz kumuna rastlanması üzerine anne ve arkadaşı gözaltına alındı.

Zanlıların, Side Jandarma Takım Komutanlığı'nda çocukların denizde boğularak öldüklerini itiraf ettikleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:14:44
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 19:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?