23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Turizm Bakanı Koç arıtma tesislerini gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Toplantılar ve incelemeler için Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Koç, Manavgat arıtma tesisini gezdi. Koç, buradan helikopterle Çolaklı, Kumköy arıtma tesislerine geçti ve havadan bu tesisleri inceledi.

İncelemelerin sonunda geldiği Side'de gazetecilere açıklama yapan Koç, bölgede arıtma tesisi yapımı için 25 trilyon liraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Kamu İhale Kanunu gereği projenin ihale edilmesi için ilk önce gerekli 2,5 trilyon liranın, 15 Eylül'den sonra gönderileceğini belirten Koç, bölgedeki belediye ve turizm yatırımcılarının da ellerini taşın altına koymaları gerektiğini vurguladı. Arıtma tesislerinin havadan görünümünün daha da çirkin olduğunu kaydeden Koç, ''Bu şartlar altında gelecek sene hepimiz tehlikedeyiz. Şu haldeyken buradaki belediye başkanlarının başka hiçbir engeli olamaz'' dedi.

Bölgedeki belediye başkanları ve yatırımcıların bugüne kadar gereken hassasiyeti göstermediğine işaret eden Koç, şunları kaydetti: ''Devletimiz güçlüdür. Bunu da yapar. Ama kardeşim ne yapacaksınız? Kişi başına 50 milyon bırakıp da arabeskli geceler mi düzenleyeceksiniz? Bu hayati bir meseledir. Küçümsemek için söylemiyorum. Arabesk dinlemesini seven adamım. Ama bugünkü rakamla 25 trilyon liraya ihtiyaç var ve bu artabilir de...''

Koç, yatırımcı olduğunu bildirilen Ahmet Demirci'nin, Side'deki turizm yatırımcılarının bu konuda gerekeni yapmaya hazır olduklarını söylemesi üzerine de ''Kardeşim. Benim adım Atilla. Emin olamıyorum'' dedi.

Daha sonra partisinin Side Belde Başkanlığı binasının açılış törenine katılan Koç, burada yaptığı konuşmada, havadan yaptığı incelemelerin kendisinde büyük üzüntü yarattığını söyledi. Koç, ''Dünyanın hiçbir yerinde hayatın idame ettirildiği su, hava, toprak bu kadar kirletilmez. O nehircikler, derecikler, çaylar, bir başka ülkenin insanlarının elinde olsa, serenat yapılan gondollar yüzerdi. Oysa bizim derelerde pislik yüzüyor'' diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Koç, daha sonra Side Antik Kenti'ne geçti. Programın uzaması nedeniyle Side Müzesi gezisini iptal eden Koç, uçakla Ankara'ya gitti.

aa
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 21:09:10
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 19:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?