1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çitfçiye müjde

Antalya'nın Serik İlçesi'nde çiftçilere yönelik mazot ve gübre destekleme ödemelerinin çiftçilerin banka hesaplarına aktarıldığı bildirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın sertifikalı tohum ve fidan desteğinin ise, çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere yapılacağını kaydedildi.

Serik Tarım İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, 2005 yılına ait mazot ve gübre desteklemeleri için 956 bin 953 YTL geldiğini belirterek, "Serik'te çiftçi kayıt sistemine dahil olan 5 bin 393 çiftçi ve 207 bin 916 dekar arazilere yönelik mazot ve gübre destekleme ödemeleri için Ziraat Bankası'na gerekli talimat verildi. Bankada kuyruk oluşmaması için hangi tarihte ve köye ödeme yapılacağı belirlendi. Çiftçilere yaşadıkları köylere göre ödeme yapılacak" dedi.

Çömezoğlu ayrıca, Tarım İlçe Müdürlüğü'nde çiftçilere sertifikalı tohum ve fidan desteği için başvuruları kabul etmeye başladıklarını kaydetti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın sertifikalı tohum ve fidan desteğinin çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere yapılacağını ifade eden Çömezoğlu, "Güzlük ekim olan buğday, arpa, yulaf, nohutla mercimek ekimi yapan ve sertifikalı fidan kullanarak 2005 yılı güz döneminde meyve bahçesi oluşturacak çiftçilerimize destekleme gerçekleştirilecek" dedi.

Mustafa Çömezoğlu, desteklemeye son başvuru tarihinin 30 Aralık 2005 olduğunu kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Çiftçilerimiz başvuru dilekçeleri, güncelleştirilmiş çiftçi kayıt formu, sertifikalı tohum kullanım desteği talep formu, tohumluk satış faturası ve tohumluk sertifikasıyla birlikte müdürlüğümüze başvurmalıdır."

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 13:46:33
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 21:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?