18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Öğrenciler aşılandı

Antalya'nın Serik İlçesi'nde tüm sağlık ocakları tarafından ilköğretim okullarında okuyan 1. ve 8. sınıf öğrencilerine BCG (Verem), Kızamık, Çocuk Felci, Difteri-Tetanoz aşıları uygulanmasına başlanıldı. Serik İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, aşılama çalışmaları 25 Ekim-30 Aralık tarihleri arasında Serik belde ve köylerinde sürdürülecek.
Açıklamada, "Aşılama hizmetlerinin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla aşı ekiplerine Sağlık Müdürlüğümüz ve Grup Başkanlığımızca her türlü destek sağlanacaktır" denildi.
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "BCG (Verem) aşısı üç aylıktan büyük herkese tüberkilin cilt testi (PPd) yapıldıktan sonra uygulanır. Test uygulandıktan 2-3 gün içinde test yerinde kızarıklık, kabartı oluşur. BCG'nin tüberkilin cilt testi yapılmaksızın direkt olarak yapıldığı durumda erken aşı reaksiyonu gelişebilir, erken aşı reaksiyonu oluşursa çocukta tüberküloz hastalığı araştırılır. Aşılama işlerinin hizmet edilebilmesi için sağlık ekipleri kadar, ailelere de görev düşmektedir. Aşı sonrası istenmeyen etkiler görülünce ailelerin çocuklarını en yakın sağlık kuruluşuna götürmeleri gerekmektedir. Daha sağlıklı bir nesil için tüm çocuklar aşılanmalıdır".
..
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?