17
Mayıs
2024
Cuma
BUCAK - BURDUR

Avrupaya çelenk ihracaatı

Bucak İlçesi Elsazı Köyü’nde üretilerek Hollanda’ya çelenk halinde ihraç edilen çiçekler, köylülerin gelir kaynağı oldu.

 Elsazı köylüleri tarafından küçük demir çember üzerine çiçeklerden işleme yapılarak üretilen çelenklerin, Hollanda’da sevgililer günü, taziye ve özel günlerin yanısıra, cenaze tabutlarında kullanıldığı belirtildi.

Elsazı Köyü’nde yaklaşık iki yıldır çelenk yaptırarak Antalya’daki ihracatçı firmalara pazarladığını belirten işadamı Musa Coşar, "Köyümüzde üretilen çiçekler köylümüzün el becerisiyle çelenk haline getiriliyor ve buralardan Hollanda’ya kadar giderek hem mutluluğu hem hüznü paylaşıyor. Biz bu çelenkleri yaparken mersin dalı, iri tanecikleri ile olgunlaşmış kızılcık tohumu, yaban dikeni, kokusuz çam, ardıç dalı ve çeşitli çiçekler kullanıyoruz. Bir işçi günde 10-15 çelenk yapabiliyor ve çelenk başına 1.5 milyon lira para kazanıyor. Burada çalışan kızlarımız kazandıkları parayla çeyizlerini düzüyorlar. Benim için işin en güzel tarafı köylümüze böyle bir ekmek kapısı açmış olmaktır" dedi.

bucak
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 12:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?