18
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCAK - BURDUR

Bucak sular altında

Burdur’un Bucak İlçesi’ne bağlı Kestel, Üzümlübel, Karaaliler, Kuşbaba beldelerindeki tarım arazileriyle Kestel Ovası’nda yüzlerce dönüm ekili alan, sular altında kaldı.

İlçe Tarım Müdürü Yılmaz Gökçay, 1 aydan beri yağan yağmur ve eriyen kar sularının aktığı düdenlerin tıkanması yüzünden, hububat ekili tarım alanlarının sular altında kaldığını, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin, tarım alanlarındaki zararın tespit edilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Bucak Ziraat Odası Başkanı Ali Demirezen de Kestel Ovası’nda arazisi olan ve taşkın sulardan zarar gören çiftçilerin odaya müracaatlarının değerlendirildiğini bildirdi.

Çiftçilerin maddi zararlarının hafifletilmesi için oda olarak çaba gösterdiklerini kaydeden Demirezen, ’’Kestel Ovası’nda hazineye ait arazide tarım yapan vatandaşlarımız 2001-2005 yılları arasındaki ecri misil bedellerini, yaptığımız girişimler sonucu kaldırttık. Ancak yine de çiftçimizin zararı çok büyük’’ diye konuştu. Ali Demirezen su taşkınlarından zarar gören çiftçilerin zaman geçirmeden Ziraat Odası’na başvurması gerektiğini de kaydetti.

Kestel Beldesi köylüleri ise Katrancık Dağı, Onaç Barajı, Dereköy, Bucak ve çevresindeki derelerden akan suları, Kestel Ovası’na taşıyan DSİ kanallarıyla ovadaki düdenlerin taşımakta yetersiz kaldığını söyledi. Bu yüzden ekili alanların su altında kaldığını ifade eden köylüler, su taşkınlarının 4 yıldan beri Kestel Ovası’ndan ürün almalarını engellediğini savundular.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 15:19:37
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 15:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?