30
Mayıs
2024
Perşembe
BUCAK - BURDUR

Çanakkale şehitleri anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında Burdur'un Bucak ilçesinde anma ve kutlama töreni yapıldı.

Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen 'Çanakkale Şehitlerini Anma Programı' şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çanakkale'yi geçilmez kılan ruh ve imanı yeniden hatırlamak ve anlamak için bir araya geldiklerini söyleyen Şehit Ayfer Gök Okul Müdürü Murat Tulunay, "Çanakkale savaşında gösterilen mücadelenin temelinde sarsılmaz bir imanın olduğu bize kendini gösteriyor." şeklinde konuştu. Tulunay, bu zaferin dünya tarihindeki yeri ve önemi çok büyük olduğunu, Türk milletinin, milli birlik ve beraberlik içinde ölümü hiçe sayarak, vatanını ve namusunu düşmana çiğnetmeyeceğini bütün dünyaya ispatladığını kaydetti.

Programda Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı atmosferi anlatan sinevizyon gösterisi ise, izleyicilerin duygulanmasına neden oldu. Daha sonra öğrencilerin ve öğretmenlerin Çanakkale ile ilgili şiir ve skeçleri yer aldı.

Bucak Şehit Ayfer Gök Lisesi tarafından düzenlenen programa Bucak Kaymakamı Osman Taştan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Akif Öztürk, Belediye Başkanı Arsal Sarı, Emniyet Müdürü Yunus Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Erdem, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 16:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?