23
Mayıs
2024
Perşembe
BUCAK - BURDUR

Ekmeklerini taştan çıkaracaklar

Avrupa Birliği Aktif İş Gücü Projesi kapsamında, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan Bucak Antik Mermer ve Taş Süslemeciliği Eğitim Projesi’nde, 2. grup eğitimler Pazartesi günü başladı. 2. grup eğitimler, Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.

Halı dokumacılığı becerisine sahip olanlar ve daha önce mermer işinde çalışmış, ancak değişik nedenlerle işsiz kalmış kişilerden oluşan 2 gruptan 40 kişi katılacak. 35 kişinin müracaat ettiği kurslara, özellikle bayanların ilgisi yoğun olurken, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden bir talepte bulunan kursiyerler, "Bu kurslar bitince Halk Eğitim Müdürlüğü Antik Mermer ve Taş Süslemeciliği kursu açmasını istiyoruz. Biz belge peşinde değiliz, öğrenip ailemize katkıda bulunmak istiyoruz. Bizlere bu konuda yardımcı olunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Antik Mermer ve Taş Süslemeciliği kursu, bilgisayar eğitimiyle başladı. Kursiyerlere, Öğretim Görevlisi Mehmet Kutbay tarafından bilgi veriliyor. Bilgisayar programında desenlerin halı motiflerine dönüştürülmesi de anlatılıyor. Antik Mermer ve Taş Süslemeciliği projesinde yürütülen kursların 3.’sü ise Eylül ayında başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 11:28:29
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 12:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?