20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCAK - BURDUR

Katı atık tesislerine AB desteği

Çevre ve Orman bakanlığı, belediyelerin çöp ve katı atıklarının bir arada toplanması karırına karşılık Katı Atık ve Bertaraf tesislerinin kurulması için il ve ilçe belediyelerinin Belediyeler Birliği kurmasını istemişti. Bu karara hızlı başlayan Bucak Belediyesi ilk Belediyeler Birliğini ilçeye bağlı beldelerle birlikte Oğuzhan Belediyeler Birliğini kurmuştu. Daha sonra Burdur Belediyesi ve ile bağlı otuz belediyenin katılımı ile Burdur Belediyeler Birliği çatısı altında toplandı.

Burdur Belediyeler Birliği katı atık ve bertaraf tesisinin Burdur’a, çöplerin ve katı atıkların ilk olarak Çeltikçi ilçesinde ara toplama deposu projesini hazırlayarak Çevre ve Orman Bakanlığına gönderdi. Bakanlıkça onaylanan projeler onaylanırken, Burdur ile birlikte iki il daha pilot proje uygulamasına sokularak, Katı atık ve Bertaraf Tesislerinin tamamı Avrupa Birliği desteği ile yapılacak.

Bucak Belediye Başkanı Arsal Sarı “Bakanlık kararı ile ilk önce il ve ilçeler bazında Burdur üçe bölünerek Katı atık ve bertaraf tesisleri kurulması istenmişti. Bunun üzerine Bucak Belediyesi ve ilçeye bağlı belediyelerimiz ile elimizi çabuk tutarak Oğuzhan Belediyeler Birliğini kurduk. Daha sonra Bakanlığın il bazında tüm belediyelerin bir çatı altında toplanarak katı atık ve bertaraf tesisi kurulması istendi. Bunun üzerine Oğuzhan Belediyeler Birliğine Burdur belediyesi ve ile bağlı belediyelerimizin katılımı ile adını değiştirerek Burdur Belediyeler Birliği altında toplandık. Belediyeler Birliğini çok çabuk kurmamız ve projelerimizi Çevre ve Orman Bakanlığına vermemiz, hızlı hareket etmemiz Bakanlıkça pilot proje ve Avrupa Birliği destekli projeye alınması bizi sevindirdi” dedi. Başkan Sarı projenin iki üç yıl içerisinde tamamlanacağını ve tüm belediyelerin temiz bir çevreye sahip olacağını belirtti.

Haim Akca / Bucak - KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 15:56:53
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 16:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?