18
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCAK - BURDUR

Kazandığı tazminatı okula bağışladı

Bucak SSK Dispanserliği’nde doktorluk yapan İlknur Özsoy, 2000 yılında İsmail Kayahan’ın açtığı davaya karşılık, kendi açtığı davada kazandığı 1 milyarın üzerindeki tazminatla aldığı bilgisayarı, Bucak Anadolu Meslek Lisesi’ne bağışladı.

5 yıl önce İsmail Kayahan’ın annesinin sağlık karnesini getirerek ilaç yazdırmak istemesi üzerine, başkasına ilaç yazılamayacağını söyleyerek, "Hastanızı getirin göreyim, eğer kişi hasta ise muayene eder ilacını da yazarım. Ismarlama ilaç yazılamaz diyen Dr. İlknur Özsoy, olay sonucu Kayahan tarafından mahkemeye verilmişti.

Mahkeme sonunda, Dr. İlknur Özsoy, kendisini mesleki açıdan zor durumda bırakan Kayahan’a karşı dava açtı. Davayı kazanan Dr. İlknur Özsoy, dispanserde tartıştığı Kayahan’dan tazminat almaya hak kazandı.

Dr. İlknur Özsoy, "Karşılıklı mahkemelerimizin sonuçlanması sonucu 1 milyarın üzerinde tazminat parası aldım ve bu parayı cebime koymak istemedim. Paranın tamamıyla bir bilgisayar alarak Bucak Anadolu Meslek Lisesi’ne bağışladım. Davayı ben değil halkımız kazandı yani halkımıza hizmet edecek bir bilgisayar kazanıldı. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimizin, öğrenimleri için bu ve buna benzer davalarda kazanılan tazminatların okullarımıza bağışlanmasını ve durumu müsait olan vatandaşlarımızın, gerek okullarımıza gerekse sağlık kurumlarımıza yardımda bulunmasını temenni ediyorum" dedi.

SSK’nın Sağlık Bakanlığı’na devri ile tayini Antalya’ya çıkan Dr. İlknur Özsoy, vatandaşların da takdirini kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 17:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?