12
Haziran
2024
Çarşamba
BUCAK - BURDUR

Vatandaşların sağlık ocağı tepkisi

Burdur’un Bucak İlçesi’ne bağlı Bağsaray Beldesi’nde
geçtiğimiz hafta bir kişinin yolda kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesinin ardından vatandaşlar, Bağsaray Sağlık Ocağı çalışanlarının beldede kalması için imza kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz hafta 55 yaşındaki Mustafa Mavak yolda yürürken aniden rahatsızlanarak yol kenarına yığılmış ve vatandaşlar, Bağsaray Sağlık Ocağı’nı aramışlar ama kimseyi bulamamışlardı. Mavak’ın hayatını kaybetmesi üzerine sağlık ocağı personelinin beldede kalması için başlatılan imza kampanyasında yaklaşık 500 imza toplandı.

Sağlık personelinin Bağsaray’da kalmasını istediklerini belirten Mehmet Özgüven, "Benim evim sağlık ocağına 5 metre mesafede. Ben her gün görüyorum, sağlık ocağı çalışanları mesai bitince kapatıp gidiyor. Güzelim lojman oturan olmadığından her geçen gün dökülüyor. Yetkililer gelip baksınlar, o kadar masraf edildi lojman yapıldı oturan yok" dedi.
Çeltikçi İl Genel Meclis Üyesi Turan Öner ise, "Sağlık ocağındaki personelimiz mesai bitiminden sonra ve cumartesi-pazar günleri beldemizde kalmıyor. Yani, derde derman için hafta sonu ve mesai saatinden sonra sağlık hizmeti verecek hiç kimseyi bulamıyoruz. Beldemizdeki halk tarımla ve hayvancılıkla geçiniyor. Onun için sağlık personelinin beldemizde kalmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 03:10:18
Güncelleme :21 Temmuz 2005 Perşembe 13:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?