29
Mayıs
2024
Çarşamba
BUCAK - BURDUR

Vize değil çile

Özel şirketlerin Avrupa Birliği normlarına göre araç muayenesi sonucu vize yapması, araç sahiplerini Karayolları muayene istasyonlarına itiyor.

Bucak’ta halen vize çalışmalarının karayollarınca yapılıyor olması çevre illerden gelen binlerce araç iki üç gün hatta bir hafta kuyrukta bekleterek vizeye girmesi, her geçen gün kuyruğun uzamasına neden oluyor. Özellikle Antalya, Burdur, Isparta ve çevre illerden vize yaptırmak için Bucak’a gelen araç sahipleri vize yaptırabilmek için günlerce bekleseler, gece yarılarına kadar gecenin dondurucu soğuğunda lastik yakarak ısınmaya çalışsalar da çektikleri çileden memnun ayrılıyor.

Günlerce bekleyip, gece gündüz vize yaptırmak için çevre illerden gelen vatandaşlar “Ne yapalım, özel şirketler Avrupa Birliği normlarına göre vize yapıyor. Türkiye de bu normlara uyacak araç sayısı yüzde on beşi ancak bulur. Hükümet yasaları çıkarıyor ama yollardaki bizim gibi dar gelirlileri hiç düşünmüyor. Özel şirketlere vize için gitsek boya çatlağından tut, motordaki kire kadar her şeyi didik didik inceleniyor. Araç muayenesi için aldığımız harç üçüncü hakkımızda sona eriyor. Olmadı tekrar araç muayenesi harcı almak zorunda kalıyoruz. Zaten bu durumdan etkilenenlerin büyük çoğunluğu dar gelirli evimize ekmek götürmekte bile zorlanıyoruz” diye yakınıyorlar.

Araç muayenesi için bekleyen vatandaşlar hükümetin kayıtlı araçların yaş ortalamasını göz önünde tutarak Özel firmalarca yapılan araç muayene sistemini tekrar gözden geçirmesini ve gerekli düzenlemenin yapılmasını istiyor.

Bucak ilçesince Karayollarınca yapılan araç muayenesi haftanın iki gününde yapılırken kuyrukta bekleyen yüzlerce araç ve kişi gece yarılarına kadar aracına vize yaptırabilmek için çile çekse de karayolları vize ekiplerinin özverili çalışmalarından sonra mutlu ayrılıyorlar.

Haim Akca / Bucak - KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 09:22:32
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 11:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?