30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇELTİKÇİ - BURDUR

BAKA tanınmıyor

KAMUOYUNDA YETERİNCE TANINMIYOR

Çeltikçi Kaymakamı, Bucak Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Selim Baydaş, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nin (BAKA) kamuoyuna yetirince tanıtılamadığını belirtti.

Çeltikçi Kaymakamı, Bucak Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Selim Baydaş, Antalya, Burdur, Isparta'yı kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) geçtiğimiz günlerde proje teklifine çıktığını belirtti. “Bu kültür ve tanıtım ile beraber sanayicilerin kapasite artırımı kapsayan bir destek” diyen Baydaş, “Yaklışık 10 milyon liralık hibe projesi, yüzde 50 ve yüzde 75 gibi destek oranı var. Kalkınma Ajansı Bucak, Çeltikçi ve Ağlasun ilçelerini bir olarak kabul ediyor. Eğitimlerini bu üçgende veriyor. Kamuoyunda yeterince yer bulamadığını, işlenmediğini düşünüyorum. Kamuoyuna anlatılması lazım” dedi.

Resmi kurum müdürlükleri ve sivil toplum örgütleri ile toplantılar yaptıklarını kaydeden Baydaş, “Sanayi kapasitesi artırımı konusunda bir potansiyel var. Turizm alanında çok önemli bir potansiyelimiz var.. Bunu değerlendirmemiz lazım. Kamuoyunu ve yatırımcıyı BAKA konusunda aydınlatılması gerekiyor” şeklinde konuştu. Baydaş proje çalışmalarının Mart ayına kadar devam edeceğini ve daha sonra projelerin kabullerinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 10:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?