30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇELTİKÇİ - BURDUR

Sağlık ocağımızı geri verin!

Burdur’un Çeltikçi ilçesine bağlı Bağsaray Beldesinin son çıkan yasa ile Aile Hekimliğine geçildikten sonra kapanması ve sağlık hizmetlerinin Çeltikçi ilçesinden yürütülmesi belde halkını isyanlara soktu.

Burdur’un en eski beldelerinden birisi olan Bağsaray 1958 yılında belde olduktan sonra çok sayıda hizmetler geldi.

Beldede İlk okuldan sonra Orta okul, Lise ve sağlık ocağı gibi hizmetler açıldı. Halen sekiz yüz hane, iki binin üzerinde nüfusu bulunan ve yaklaşık dört yüz öğrencinin okuduğu ilköğretim okulunda hizmet binalarının teker teker kapanması Bağsaray halkını tedirgin etmeye başladı.

2002 yılında lisenin kapanması ile başlayan sıkıntı son olarak Sağlık Ocağının da kapanması beldede sağlık hizmetlerinde sıkıntı yaşatmaya başladı. On yıl önce dönemin valisi sağlık ocağının başarılı çalışmalarından dolayı takdir vermişti.

Sağlık Ocağı önünde biriken halk “Bu kasaba 1958 yılında kuruldu. 27 yıl hizmet veren sağlık ocağını biz ayağa kaldırdık. Sağlık Ocağının aktif hizmet verebilmesi için, içinin tüm alet ve edevatını halk aldı. Sağlık ocağındaki personelin rahat edebilmesi için sekiz tane lojmanı var. Sağlık Ocağı iki binin üzerinde nüfusumuza hizmet verirken ayrıca Çebiş, Ovacık ve Kayaş Köylerinin de sağlık hizmetlerini yürütmektedir. Çoğu köylerde bile Sağlık Ocakları kapatılmamıştır. Ama Bağsaray’da neden kapatıldı anlam veremedik. Yetkililerden bir an önce Sağlık Ocağı personelimizi geri vermesini istiyoruz” dediler.

En çok yaşlılar ve çocukların sağlık hizmetlerinin aksadığı Bağsaray sakinleri, "Son çıkan Aile Hekimliği Yasası ile devletin halkın sağlığına nasıl sahip çıktığı kapattığı sağlık ocakları ile gördük. Aylardan bu tarafa doktor görmüyoruz. Böyle sağlık hizmeti olur mu?" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

SAĞLIK OCAĞI KAPISINA VE AMBULANS GARAJINA KİLİT VURULDU
Yaklaşık sekiz ay önce Bağsaray Sağlık Ocağı Personeli başka yerlere verilirken, sağlık ocağı içerisindeki dernek tarafından halkın katkıları ile alının tüm cihazlar götürülerek kitlendi.

Ayrıca hayırsever Hüseyin Aksoy tarafından sağlık Ocağı'na alınan ambulans Da garaja sokularak, garaj kapısına kilit vuruldu.

Halim Akca / Bucak KENTHABER
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:57:02
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 21:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?