30
Mayıs
2024
Perşembe
KEMER - BURDUR

Akpınar Yaylası turizme açılıyor

15. Burdur Kemer Yayla Şenlikleri Burdurluların ve Kemerlilerin geniş katılımıyla kutlandı.

Her yıl kutlanan yayla şenliklerinde bu yıl da yöre oyunları ve sanatçıları yer aldı. Satranç, tavla ve masa tenisinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yayla şenliğinin açılış konuşmasını yapan Kemer Belediye Başkanı Durmuş Erdem, 'Hedefimiz Akpınar yaylasını turizme kazandırmak. Akpınar'ın suyunu da şişeleyip satarak, tanıtımına katkı sağlayacağız. Şu anda bir özel şirket su şişeleme için yatırım yapıyor. Yaylamız kısa sürede tanınacak konaklanacak duruma gelecek' dedi.

Artık sahil turizminin cazibesini kaybettiğini belirten Durmuş'Küresel ısınmanın hızla arttığı dünyamızda hızla yaylaya dönüş başladı, huzur ve sükunet arayanları, yılın yorgunluğunu atmak isteyenleri Akpınar yaylasına bekliyoruz' dedi.

Burdur'luların yanı sıra çevre illerdende katılımcıların yoğun olduğu yayla şenliklerinde etli pilav, ayran ve irmik helvası dağıtıldı. Yerel sanatcılarla coşan katılımcılar haftanın yorgunluğunu çıkarmaya çalıştılar.

Şenliklere Burdur valisi İbrahim Özçimen, İl Özel İdare Başkanı Mustafa Taştekin, Kemer Kaymakamı Mutlu Akyol, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Millet vekilleri Mehmet Alp ,Ramazan Kerim Özkan, Ticaret Odası Başkanı Yusuf Keyik, Organize Sanayi Başkanı Fevzi Oktay, Ziraat Odası Başkanı Gökay Tekin'in yanı sıra idare amirleri katıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 17:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?