30
Mayıs
2024
Perşembe
KEMER - BURDUR

Kaynak suyuna 'pazar' önerisi

KEMER'İN KAYNAK SUYUNA 'KÖRFEZ PAZARI' ÖNERİSİ

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur Yatırım Destek Ofisi (YDO) uzmanları, sektörlere yönelik gezilerini sürdürüyor.

Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan ile Uzman Tarık Börekçi, Kemer'de yaklaşık 8 aydır faaliyetini sürdüren Ardağ Madran Doğal Mineralli Su Paketleme Tesisi'ni yerinde inceledi.

Burdur YDO uzmanlarına paketleme tesisi hakkında bilgi veren firma sahibi Mustafa Cem Başer, kaynak suyunun, el değmeden ve suyun doğal zengin mineral yapısı değiştirilmeden, tamamen otomatik makineler ile damacanalara doldurulduğunu ve suyun kaynağının deniz seviyesinden 1.810 metre yükseklikte olduğunu söyledi. 8 bin metrekarede kurulu tesisin saatte 2 bin 200, günde ise 52 bin 800 damacanın su dolumunu yaptığına dikkat çeken Başer, geçtiğimiz yıl 29 Haziran'da açılışı yapılan tesisin, doğal minarelli su paketlemesi sayesinde minarel değerini koruyan suyun birçok hastalığın tedavisini kolaylaştırdığı, yaşlanmayı geciktirdiği ve çocukların gelişiminde önemli rol oynadığını söyledi.

Böyle bir tesisin Burdur'da olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Burdur YDO uzmanları, firma sahibine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın yürüttüğü faaliyetler, hedefler, mali destek programı hakkında bilgi aktardı. Körfez ülkeleri için suyun çok önem taşıdığını hatırlatan Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan ile Uzman Tarık Börekçi, firma yetkililerini önümüzdeki aylarda körfez ülkeleri işadamları ile gerçekleştirilecek zirvede yapılacak olan eşleştirme programına davet ettiler.

KEMER'İN KAYNAK SUYUNA 'KÖRFEZ PAZARI' ÖNERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 18:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?