31
Mayıs
2024
Cuma
TEFENNİ - BURDUR

Barutlu Su

Böbreklerinizde taş mı var? Öyleyse size bir sır vereyim.

Burdur ilinin en eski ilçesi Tefenni'de sizin derdinizin çaresi var. BARUTLU SU. Kokusunun barut kokusu olması nedeniyle bu adı vermişler.

Barutlu su , Eski Tefenni'nin kurulduğu Haraplanlı mevkiindeki bir kaynaktan çıkar, çıktığı kaynakta kokusunun çürük yumurta kokusu olduğu söylenir ancak tarafımdan test edilmemiştir. Su borularla ilçe merkezine getirilmiş olup siz misafirlerimiz için Belediyemiz güzel bir otel inşaa etmiştir. Barutlu Su, içerisinde serbest hidroksil iyonları bulunan hafif kükürtlü ve bromürlü, kendine has bir tadı ve kokusu ile böbrek taşı ve kumlarını dökmeye birebir şifa kaynağıdır. Sertlik derecesi 1, 5, soğukluğu 18, 1 derecedir.

Şişelenmeye müsait olmayan suyu ancak kaynagından temin edebilirsiniz. Fethiyeye giderken yolunuz Tefenniden geçer, burada misafirimiz olur suyumuzu içersiniz, yanınızda birkaç gün ihtiyacınız olacak suyla sizi uğurlarız. Tatil dönüşü artık böbrek taşı gibi bir sıkıntınız kalmayacaktır. Tabi böbrek taşı ile ilgili sorununuza doktorunuzun ve Tefennideki yetkililerin tavsiyelerini dinleyerek kullanmanızı öneririm. 

Bekir Sıtkı GÜRLER/milliyet-blog
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 15:42:43
Güncelleme :22 Nisan 2008 Salı 19:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman yavuzkara IP: 88.227.37.xxx Tarih : 28.03.2008 09:44:07

bir tefenni'li oalrak gercekten böbrek tası olanlara barutlu suyumuzu tavsiye ederim....